Cererile de racordare la gaze și energie au explodat. Blocaj!

540

Distribuitorii de energie electrică și gaze naturale nu mai fac față cererilor de racordări la rețelele de electricitate și gaze. Valul de solicitări se datorează faptului că racordarea la utilități a devenit gratuită. Și în Gorj, proprietarii de imobile au profitat de ocazie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit cu reprezentanții Federației Patronale a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), pentru deblocarea acestei situații. „Din păcate, modificările legislative din trecut au generat o situație pentru care trebuie să găsim acum soluții. Aceste modificări legislative au blocat dezvoltările, acum cererile au explodat, depășind capacitățile fizice și financiare ale furnizorilor de utilități. Această situație trebuie rezolvată acum“, a spus Virgil Popescu, care a decis înființarea unui grup de lucru pentru această problemă.
„Trebuie să vorbim despre strategie, principii și obiective pe termen lung, să privim absolut toate aspectele și să găsim balanța în așa fel încât să rezolvăm problemele punctual. În acest sens, mi-am exprimat disponibilitatea de a contribui activ și constructiv, prin grupul de lucru pe care l-am propus, în care să identificăm problemele și să găsim soluții pentru toți factorii implicați. Trebuie explicat foarte bine ce se face cu racordările și ce se face cu extinderile, deoarece noi implementăm modificări care să fie valabile pe termen lung, nu să le schimbăm din cinci în cinci luni“, a mai spus ministrul.
Racordarea este gratuită pentru consumatorii casnici, finanțarea lucrărilor fiind asigurată de către distribuitori, însă aceștia își vor recupera costurile prin facturile plătite de către toți consumatorii.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here