Cercul metodic al profesorilor de religie din Gorj, organizat la Mănăstirea Cămărășeasca!

1138

În jur de 90 de profesori de religie din județul Gorj au participat, miercuri, la cercul metodic, ce se organizează semestrial, de data aceasta, la Mănăstirea Cămărășeasca, din Târgu-Cărbunești. Preotul inspector de religie, Neofit Cătălin Stănciulescu, a fost prezent la cerc, întrunire care a avut loc după Sfânta Liturghie din biserica mănăstirii.

Astfel de întruniri ale profesorilor de religie au devenit o tradiție, începând de anul trecut. De fapt, atunci, cercul s-a organizat la Mănăstirea Tismana, în prezența Înaltpreasfinției Sale Irineu, Mitropolitul Olteniei și a inspectorului școlar general.
Activitatea, de acum, de la Târgu-Cărbunești a constat în participarea la Sfânta Liturghie, unde au slujit preoții profesori de religie, în jur de zece, după care, în sala de mese a mănăstirii a avut loc dezbaterea ideilor propuse de Ministerul Educației Naționale, ,,Educația ne unește-Viziune asupra viitorului educației în România”, după care s-a susținut un referat științific ,,Anul omagial al interpreților de muzică bisericească”, autor prof. Steluța Andrei. A urmat un moment artistic de dansuri populare bătrânești, susținut de un grup de copii de la Parohia Albeni. Întreaga activitate a fost coordonată de preot prof. Neofit Cătălin Stănciulescu-inspector școlar Religie.
În cadrul dezbaterilor respective s-au discutat propuneri și soluții pentru îmbunătățirea educației religioase în școli și la biserică.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here