Cercetat pentru furt, încerca să fugă din ţară

323

hot rovinariDupă ce a călcat în strachini la numai trei săptămâni după ce a fost pus în libertate, un tânăr din Rovinari a încălcat şi măsura preventivă care îl obliga să nu părăsească localitatea de domiciliu timp de o lună.

Deşi interdicţia era valabilă până la data de 3 noiembrie, Ştefan Ababei a fost depistat în timp ce încerca să părăsească ţara.

Ştefan Ababei are 23 de ani şi este din Rovinari. Acesta a fost arestat şi condamnat pentru furt dar, în urmă cu mai puţin de două luni a fost pus în libertate pentru bună purtare. La aproximativ trei săptămâni după ce a ieşit de după gratii, tânărul a „comis-o” din nou: acesta a furat unei barmaniţe telefonul mobil şi şase pachete de ţigări. Aşa a ajuns din nou după gratii, de data aceasta pentru 24 de ore. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, procurorii hotărând că acesta va fi cercetat în stare de libertate dar, timp de o lună nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu. Ababei, poreclit „Alibaba”, a încercat să o şteargă englezeşte, crezând că poate scăpa basma curată în altă ţară. Acesta a fost surprins de oamenii legii exact când încerca să părăsească România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Gorjeanul a fost preluat de o escortă de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Ulterior acesta a fost prezentat din nou Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, instanţa înlocuind măsura de interdicţie a părăsirii localităţii cu arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here