Cer soluţii pentru gara din Târgu-Jiu

1250

Deputaţii Pro România, Victor Ponta şi Alin Văcaru, i-au adresat o interpelare comună ministrului Transporturilor în legătură cu gara din Târgu-Jiu, care nu a mai fost reabilitată de foarte mulţi ani, deşi aici ajung călători din toate colţurile ţării. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare. „Gara Municipiului Târgu-Jiu îşi întâmpină călătorii cu mizerie şi mirosuri greu de suportat, iar de ani buni aceasta a devenit adăpostul oamenilor străzii, pe timpul iernii sălile de aşteptare transformându-se în dormitoare pentru aceştia. Pe lângă faptul că este foarte frig şi pereţii sunt decojiţi, gara din Târgu-Jiu este departe de a asigura călătorilor CFR un grad sporit de confort”, susţin Ponta şi Văcaru.
Staţia CFR din Târgu-Jiu a fost inclusă într-un program de modernizare, cu fonduri europene, dar investiţia nu a mai fost dusă la bun sfârşit. Lucrările ar fi trebuit să înceapă în 2012 şi să fie finalizate în 2014. Valoarea totală a proiectului de modernizare era estimată la 6,7 milioane de euro. În acea perioadă, Guvernul era condus de Victor Ponta, dar premierul nu a reuşit să pună în operă acest proiect important pentru Gorj, şi în special pentru oraşul Târgu-Jiu.
Acum, cei doi parlamentari de Gorj cer soluţii Guvernului Dăncilă pentru reabilitarea gării. „Această clădire reprezintă una dintre principalele porţi de intrare în oraş şi care în acest moment lasă în urmă o imagine greu de descris în cuvinte”, mai spun deputaţii Pro România.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here