Cer în instanță demiterea lui Capotă

1473

PLUS Gorj a anunțat că va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici destinați sistemului medical de către Consiliul Județean Gorj și va cere, în instanță, raportul Corpului de control al Ministerului Sănătății.
„Secretizarea acestuia de către Consiliul Județean Gorj este ilegală, dovadă stând prevederile art. 33 din Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate. «Este interzisă clasificarea ca secrete de serviciu a informațiilor care, prin natura sau conținutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetățenilor asupra unor probleme de interes public sau personal, pentru favorizarea ori acoperirea eludării legii sau obstrucționarea justiției»”, susține PLUS Gorj.
Mai mult, reprezentanții acestui partid susțin că vor solicita în instanță „obligarea Consiliului Județean Gorj la eliberarea din funcție a managerului Spitalului Județean”.
Ei spun că „lipsa de profesionalism a acestuia rezultă cu evidență din concluziile Raportului Corpului de control al Ministrului Sănătăți”.
Tot reprezentanții PLUS vor sesiza organele de cercetare penală cu privire la „comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și delapidare”, fără a preciza concret la ce acuzații se referă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here