Cer demisii la spital și DSP. Stoian: Ne-am făcut datoria!

1242

PLUS Gorj dezaprobă modul în care șefii din sănătatea gorjeană au gestionat criza provocată de noul coronavirus. Din acest motiv, reprezentanții partidului lui Dacian Cioloș solicită public demisiile lui Narcis Stoian și Dumitru Vienescu de la șefia Direcției de Sănătate Publică Gorj și a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. „DSP Gorj și-a făcut datoria pe deplin”, susține directorul interimar Narcis Stoian.

„Deși au trecut 11 săptămâni de la primul caz de COVID-19 în Gorj și nouă săptămâni de la instituirea stării de urgență în întreaga țară, cei doi s-au dovedit a fi incapabili să impună și să mențină proceduri stricte de limitare a apariției și răspândirii virusului în unități sanitare”, este una dintre acuzele PLUS.
Reprezentanții partidului lui Cioloș aduc în discuție și situația laboratorului de genetică moleculară de la Târgu-Jiu, care nu a fost încă acreditat. „La trei săptămâni de la data în care, în urma unei mobilizări exemplare, oamenii de afaceri din județul Gorj au achiziționat și donat SJU Târgu-Jiu un laborator genetic modern, pentru efectuarea a până la 200 de teste COVID-19 pe zi, laboratorul nu a fost acreditat nici până în prezent, deși acesta dispune de toate omologările și softurile necesare funcționării sale”, explică PLUS Gorj.

Personal neinstruit, laborator funcțional
Șeful interimar al DSP Gorj, Narcis Stoian, îi contrazice pe cei de la PLUS Gorj și spune că instituția „și-a făcut datoria pe deplin” în ceea ce privește acest laborator de genetică moleculară. „În data de 22 aprilie 2020, DSP Gorj a înaintat autorizația de funcționare a acestui laborator. Noi am aflat doar în cursul săptămânii trecute, după ce m-am prezentat personal împreună cu medicul epidemiolog Panduru la laborator, fiind niște probleme de funcționare acolo, că personalul care deservește acest laborator nu a fost instruit exact cum se cere în chestionarul pentru acreditare, adică minimum două săptămâni într-un laborator de genetică moleculară și considerăm că personalul trebuie retrimis la acest training de instruire. Am făcut tot ce ține de DSP Gorj pentru acreditarea acestui laborator. Am trimis documentația la Ministerul Sănătății, acolo va trece prin două comisii”, a explicat, la Radio Infinit, șeful DSP Gorj, Narcis Stoian.
Laboratorul de genetică funcționează, iar până acum s-ar fi făcut cel puțin 500 de teste, mai spune șeful DSP Gorj.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here