Cer declanșarea stării de urgență în Educație

1226

USR a cerut, marţi, declanşarea stării de urgenţă în Educaţie şi a invitat toate partidele parlamentare la dezbateri urgente, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru viitoarele generaţii. Urgenţa vine după publicarea raportului cu rezultatele la testele PISA, care arată că învăţământul românesc ocupă ultimul loc la matematică şi penultimul la citire şi ştiinţe din Uniunea Europeană.
„Cred că, dincolo de orice loialitate politică, trebuie să acceptăm că în Educaţie e un dezastru care se amplifică de la an la an. Iar asta înseamnă că le greşim grav copiilor aflaţi acum pe băncile şcolii. Nu putem continua să ne minţim că un număr mic de elevi cu performanţe spectaculoase dau măsura calităţii învăţământului românesc. Nu putem să ne facem în continuare că nu vedem că în multe din şcolile româneşti nu se face şcoală. Sau că avem profesori demoralizaţi şi prost plătiţi, iar ierarhiile sunt strâmbe şi meritele recunoscute după criterii neclare”, susțin reprezentanții USR.
Ei cer alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie, „măsură esenţială pentru a scoate România de la coada clasamentelor în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ”.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Asa va trebuie când titularizarile se iau pe bani, când preda oricine, de la cine sa mai învețe copiii, a mai rămas puțin din personalul de predare de calitate, acei oameni care s-au pregătit cândva pentru aceasta meserie, dar încet, încet iese la pensie și sa vedeți ce rămâne. Jaleee!!! Salarii încasează destul de mult, debutanții au salarii prea mari, iar la auxiliari li s-au tăiat toate sporurile în timp ce volumul de munca, hârtiile, a crescut, dar încasează destul personalul de predare care scoate an de an serii de elevi mediocri. Asta e corectitudinea și eficienta din invatamant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here