CEO şi alţi angajatori gorjeni, sancţionaţi de ITM

835

Şase persoane, care munceau fără forme legale de angajare, au fost descoperite, săptămâna trecută, în urma acţiunilor de verificare efectuate de inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Trei dintre acestea prestau activitate în municipiul Târgu-Jiu, la un angajator din domeniul construcţiilor, iar celelalte trei în Staţiunea Rânca, la un angajator ce oferă servicii de cazare şi alimentaţie. În cele două cazuri, au fost aplicate amenzi în valoare de 120.000 de lei. “În perioada 4-8 februarie 2019, au fost efectuate 27 de controale ce au vizat respectarea legislaţiei în privinţa relaţiilor de muncă, fiind aplicate sancţiuni la 12 angajatori, în cuantum total de 140.500 de lei”, a declarat George Romanescu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Opt angajatori, care au încălcat normele securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost sancţionaţi, în perioada amintită, de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul respectiv, amenzile aplicate cumulând 16.500 de lei.
Una dintre sancţiuni s-a acordat în urma unui accident soldat cu incapacitatea temporară de muncă a angajatului. Incidentul a avut loc în luna decembrie 2018, într-o subunitate a Complexului Energetic Oltenia, acesta fiind amendat, după depunerea dosarului spre avizarea ITM Gorj, cu 7.000 de lei pentru neasigurarea de echipamente conforme.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Am fost amendat cu 60000 Lei pentru ca vroiam sa mi dau schela jos de pe fațada casei pe care ocumpărasem in Tg Jiu de câteva zile . Au intrat peste mine in casa au speriat copii i au scos pe toți afara sa i legitimeze . Au justificat violarea de domiciliu ca nu aveam o pancarda in fata casei cu “ proprietate privată”. Zilele astea o sa le fac o plângere penală celor trei persoane de la itm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here