CEO face economie cu economiști! 27 de pile, pe ștatul de plată al companiei, promovate în ultimul Directorat

4286

În timp ce în producție sunt lipsuri mari de personal și probleme grave legate de găsire fondurilor necesare pentru achiziționarea cerificatelor de CO2, conducerea Complexului Energetic Oltenia a angajat, la finalul anului trecut, 27 de persoane în cadrul societății, toate promovate chiar în ultimul Directorat. Unii dintre noii angajați de la TESA, spun surse din CEO, au fost promovați de la nivelul patru, la nivelul unu, adică la clasa 45. Printre noii angajați se află Anca Munteanu, venită economist pe o relație cu un fost director din Fiscul gorjean, aflat momentan în Ministerul Finanțelor, dar și Adriana Posea și Mădălina Pană, venite pe relația Doru Iacob, șeful Direcției Suport a CEO, respectivele prestând, în prezent, în companie tot pe posturi de economiști.

În ultimul Directorat al Complexului Energetic Oltenia, care a avut loc săptămâna trecută, nu s-au aprobat dosarele copiilor decedaților la locul de muncă în ultimii ani, în număr de 14, ori cei 9 sudori care s-au cerut de urgență pentru Divizia Minieră ci, s-au promovat 27 de salariați, toți angajați de maxim trei-patru luni în compania condusă de Sorinel Boza. Majoritatea sunt personal TESA de la executiv, personal care trebuia restructurat ori diminuat, conform anuțurilor publice ale oficialilor CEO. În schimb, conducerea acestei companii, societate care se află cu un picior în groapă, face angajări pe linie politică, sindicală și a intereselor de grup, angajând pe bandă TESA, oamenii noi fiind aduși din societăți de stat, conduse de persoane potente și la care cei din conducere au astfel trecere.

Una dintre noile salariate este Anca Munteanu, nora lui Telu Pîrvulescu, director în Ministerul Finanțelor, aceasta mai având angajat în CEO și fiul. Adriana Posea, nouă salariată și ea, este soția polițistului Sergiu Posea de la Rutieră. Mădălina Pană a fost angajată pe filiera Doru Iacob, aceasta fiind doar una dintre multele angajate plasate de directorul Direcției Suport, în ultimii ani, în CEO, respectivul trăgând sforile necesare pentru a-și angaja în companie inclusiv propria soră.

,,Sunt revoltat de aceste informații pe care le-am aflat din rândul TESA-executiv și constat că atât eu dar și alte mii de mineri am fost mințiți de un conducător care spune una dar face alta, totul pentru a-și păstra locul cald la conducerea acestei companii care, din păcate, este în derivă. Este normal, domnule Boza, să angajați 27 de TESA când în producție, carierele merg cu zeci și sute de salariați lipsă, fiecare? Este normal domnule Vișan ca Directoratul să aprobe noi angajări și chiar promovări când CEO nu are bani să achite certificatele de CO2? Este normal, domnule ministru, ca această companie să fie condusă de aceleași persoane care au prejudiciat CEO cu 40 de milioane de euro, conform raportului de control făcut de Corpul de Control al dumneavoastră? Este normal, domnilor lideri de sindicat, ca o structură sindicală să fie dată în judecată pentru un protest spontan care a fost precedat de marea acțiune de protest din ianuarie? Răspunsul este că totul nu e normal, corect dar cu toate acestea nu se ia nicio măsură’’, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, care cere astfel public demisia celor care conduc, în batjocură, această companie, urmărindu-și doar propriile interese și nu cele ale celor peste 13.000 de salariați.

Acesta susține că în baza Legii 544 va cere CEO lista celor angajați și promovați în ultimul Directorat și motivația angajării și promovării respectivilor acum în societatea de stat.

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here