CEO a cumpărat certificate de CO2 cu un preț colosal de 18,2 euro bucata! Sfârșit de an foarte dificil pentru companie

388

Complexul Energetic Oltenia a achiziționat, marți, certificate de CO2 la un preț istoric de peste 18 euro. Valoarea certificatelor face dificilă încheierea profitabilă a anului 2018 pentru compania din Gorj. A declarat-o președintele Directoratului CEO, marți, într-o emisiune la o televiziune locală.

“Am încheiat șase luni cu un rezultat mic, dar pozitiv, cu un trend, spunem, bun. Estimăm un sfârșit de an foarte dificil, urmare a creșterii fantastice a prețului certificatelor de CO2. Astăzi CEO a achiziționat cu 18,02 euro per certificat, pentru prima dată în istorie fiind peste 18 euro certificatul. Avem o relație cu băncile creditoare, bună”, a declarat Sorin Boza, președintele Directoratului CE Oltenia la o emisiune la Acces TV. “Avem datorii zero la subcontractanți și la taxe și impozite”, a menționat Boza, care a spus că și compania este departe de o insolvență, anunțată alarmist de presa centrală.

Șefi trimiși în producție!
Boza a anunțat și schimbările, care vor fi operate în minerit de săptămâna viitoare, dar și de noua organigramă pregătită acum la CEO. ”O să vedeți o mișcare de trupe către cariere de săptămâna viitoare. Iar într-o lună de zile se pregătește o nouă organigramă la CEO. O să fie mari surprize. În două-trei săptămâni se vor reduce pozițiile de conducători”, a spus președintele Directoratului cu completarea că șefii trebuie să stea în cariere și termocentrale, nu în sediile companiei de la Prefectură sau de la Gară. “Centrul de greutate nu va mai fi la Direcția Minieră, ci la cariere, la fel și Direcția Energetică. Punctul de greutate va fi mutat la sucursale”, a anunțat și Ion Rușeț, consilierul lui Boza. “La șapte luni suntem la -1,5% față de ceea ce ne-am propus la șase luni”, a spus Boza, dând de înțeles că producția de energie și cărbune prognozată va fi realizată în următoarele luni. CEO s-a angajat să producă 29 de milioane de tone de cărbune și 15 terawati de energie.

Angajări la anu’
În ceea ce privește angajările, la finalul acestui an, în funcție de buget compania are în plan o întinerire a personalului CEO. Recent s-au aprobat 14 angajări ale urmașilor salariților decedați ai societății în perioada 2017-2018.
A.STOICA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here