Centru social la grădiniță. Bani europeni la Săulești

852

Primăria Săulești va înființa un centru social multifuncțional, pe fonduri europene, destinat atât copiilor, cât și vârstnicilor din comună.

Centrul va lua ființă în cadrul grădiniței din satul Săulești. Clădirea va fi reabilitată și mansardată. Se vor amenaja două săli de festivități la parter plus alte două săli pentru diverse activități, la mansardă.
Primarul Constantin Rucsanda Drăghici spune că este vorba despre un centru de zi în care copiii își vor putea face temele și vor participa la activități recreative, iar bătrânii vor avea condiții pentru petrecerea timpului liber. Investiția a fost obținută prin GAL Gilort.
„Va fi un centru de zi pentru bătrâni și un after school pentru copii, care vor fi consiliați după orele de program. El se va adresa copiilor din familii fără posibilități financiare”, ne-a declarat primarul Drăghici.
Reprezentanții primăriei vor depune un alt proiect, tot pe fonduri europene, pentru a asigura cheltuielile de funcționare ale acestui centru. „O să-l depunem în ianuarie. Acum, pe acest proiect, doar reabilităm construcția. Aici va fi și grădinița, numai că pe timpul lucrărilor, preșcolarii vor fi mutați la școala generală. Vor fi intrări separate, nu va fi niciun fel de probleme. Grădinița cu până în 30 de elevi va rămâne în cele două încăperi. Pentru bătrâni va fi un centru de zi, de socializare, unde vor putea să-și petreacă timpul liber. Vom aduce cărți de joc, table, șah, rummy. E singurul proiect pe GAL pe care îl avem în localitate”, a mai spus primarul Drăghici.
Autoritățile locale spun că au reușit să acceseze mulți bani europeni. „Am avut destule proiecte pe fonduri europene, le-am pierdut și numărul. Banii sunt greu de luat, dar am accesat aproape tot ce se putea lua. Dacă stăteam după bugetul local, nu făceam nimic în comună”, a mai adăugat primarul din Săulești. Firmele de construcții interesate pot depune oferte până pe data de 6 ianuarie 2020. Investiția se ridică la peste 600.000 de lei.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here