Centru de permanență, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație! Achizițiile provin din donația de 15.000 euro a unui luxemburghez

595

Guy Schonckert, luxemburghez, dar cu dublă cetățenie, stabilit de câțiva ani în Tismana, a decis să pună umărul la binele comunității. Cetățeanul, impresionat de efortul autorităților de a dota cu aparatură medicală centrul de permanență din oraș, a hotărât să doneze 15.000 de euro pentru ca personalul de aici să ridice serviciile medicale la un înalt nivel. Și a reușit, Centrul de Permanență Tismana fiind acum cel mai performant din Gorj, la acesta apelând peste 3000 de pacienți anual.

Autoritățile locale din Tismana au depus un proiect, anul trecut, pe PNDL2 solicitând finanțare tocmai pentru achiziționarea aparaturii necesare centrului de permanență din localitate. Se dorea cumpărarea unui ecograf, a unui aparat pentru a se putea face în centrul respectiv electrocardiograme și multe altele. Au obținut finanțarea, dar, din 70.000 de lei nu se putea cumpăra toată aparatura necesară centrului. “Auzind de faptul că noi facem eforturi să dotăm centrul cu aparatură, consilierul Drumen a luat legătura cu domnul Guy Schonckert, iar cel din urmă s-a oferit să ne dea o sumă de 15.000 euro pentru a cumpăra restul de aparatură necesară. Aceasta s-a cumpărat în august, centrul oferind, în medie, cam 3500 de servicii medicale anual. Zestrea materială a centrului ușurează activitatea personalului, totul în beneficiul localnicilor, atât din Tismana, cât și din Godinești, care vin aici. Pentru a avea loc toată aparatura am extins spațiul, investind peste două miliarde de lei vechi pentru a realiza condiții optime în centrul de permanență”, a spus primarul Marian Slivilescu.

Dotări de patru stele, omenie de cinci
Edilul susține că în Gorj nu se găsesc astfel de dotări la vreun centru similar. De altfel, pentru gestul său, cetățeanul Guy Schonckert va primi o distincție de merit de la autoritățile locale, asta în prima ședință de Consiliu Local. Acesta a venit în România în 1994, legăturile sale cu Gorjul făcându-se, inițial, cu Târgu-Cărbunești, apoi cu Tismana, soacra acestuia fiind din Gornovița. Acesta și-a construit apoi o casă în Gornovița, la ieșirea din Tismana, manifestându-și acum dorința, ca și după moarte, să fie îngropat în cimitirul acestei localități, unde se află și locul de veci al soției sale.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. dute d-le cu facutu tau ceai facut nimic nimic ai facut ptr nevastata centru de permanenta bani mincati degeaba ca daca vine omul bolnav nu stiu ce sai faca cheama repede salvare de la tg jiu am venit cu o doamna care a cazut de pe caruta plina de singe si muciuciora nepotul tau se ascunsese in veceu bietul asistent se zbatea cu femeia iar el nu iesea din veceu pina cind ruda femei care era cu ea a tipat si a intrebat de ce nu este doctor o rusine ati angajat si aici si in primarie toti analfabetii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here