Centenarul sărbătorit și… la Grădinița „Mihai Eminescu” Târgu-Jiu

1085

Ziua Națională a României a fost sărbătorită în avans, într-un mod inedit, de către cadrele didactice și preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu.
Marea sărbătoare a românilor, 1 DECEMBRIE, cu dublă semnificație în acest an: Centenarul Marii Uniri și Ziua Națională, a fost marcată într-un cadru festiv și la Grădinița „Mihai Eminescu” Târgu-Jiu.
Peste 250 de preșcolari împreună cu întreg colectivul grădiniței s-au implicat în desfășurarea unui eveniment cultural și tradițional, într-un cadru demn de marea sărbătoare.
Costumul popular, strai de sărbătoare așa cum îi șade bine românului, a fost purtat cu cinste de către grupurile de dansatori, recitatori sau cântăreți în cadrul unui program artistic pregătit de către cadrele didactice din unitatea de învățământ, dovedind încă o dată, dacă mai era nevoie că atât cultura, cât și tradiția se transmit de către dascăli fiecărei generații cu aceeași dăruire și interes, făcându-i să se simtă mândri că sunt români. Centenarul a prilejuit organizarea și desfășurarea unor activități educative în cadrul cărora copiii au putut înțelege, corespunzător nivelul lor de dezvoltare, importanța Marii Uniri pentru neamul românesc, mândria de a fi români, cetățeni ai unei țări libere și frumoase, pentru care strămoșii noștri s-au dedicat până la jertfire pentru a o transmite unei generații care să le aprecieze efortul, dăruirea, dragostea pentru țară și neam. Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, s-a intonat imnul de stat, s-au recitat poezii și s-au cântat cântece patriotice, s-au jucat hore și alte dansuri populare.
Cântecele și versurile patriotice, povestirile istorice, confecționarea individuală a stegulețelor tricolore pe care cu deosebită atenție și le-au luat acasă cu promisiunea că le vor purta la paradă în centrul orașului și culminând cu manifestările artistice, de cântec și dans, ca o încununare a tuturor activităților desfășurate și ca o bucurie a trăirii evenimentului de o importanță de netăgăduit pentru orice suflet românesc indiferent de vârstă au făcut din „MAREA ZI A ȚĂRII MELE” un eveniment de neuitat atât pentru cadrele didactice, cât și pentru preșcolari și părinții acestora.
Prof. BÎZDOACĂ ANA-MARIA
Prof. DUMITRU LIDIA SIMONA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.