Ceas de colecție pentru Bicentenarul Revoluției din 1821

2012

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație a semnat contractul pentru producerea unui ceas realizat în Ediție limitată, de colecție, pentru celebrarea Bicentenarului Revoluției din 1821 conduse de Tudor Vladimirescu. Ceasul a intrat în producție și va fi gata în septembrie, însă de astăzi este disponibil pentru precomandă pe site-ul ceasuri.curost.ro.

Inițiativa asociației are rolul de a marca împlinirea a 200 de ani de la Revoluția din 1821, prin lansarea a 200 de ceasuri de mână, cu mecanism mecanic elvețian, asamblate în România. Ceasurile vor fi gravate cu numere cuprinse între 1 și 200. Cu acest prilej, asociația lansează proiectul CU ROST, umbrela sub care vor fi puse toate inițiativele organizației.

Cele două sute de ceasuri vor fi produse într-o fabrică din Elveția, ce aparține românului Florin Niculescu, și vor fi lansate sub un brand cu renume: Tavannes Watches @ Co. Brandul Tavannes este cunoscut în România fiind fabrica unde a fost realizat un ceas de buzunar pentru pionierul aviației Aurel Vlaicu ori ceasuri cronograf de buzunar, cu telemetru, pentru Armata Română, în 1940.

Asamblarea ceasului se va face în România, de către Antic Horologivm, companie fondată de cunoscutul ceasornicar Mihai Ceciu. În plus, compania va asigura întreg panelul de servicii de garanție și postgaranție.

Antic Horologivm este un punct de reper în sectorul orologeriei de lux din România și a fost o alegere de colaborare evidentă pentru un proiect de această anvergură. Horologivm a reușit materializarea ideilor și a viziunii artistice a inițiatorilor proiectului și, în strânsă colaborare cu Tavannes Watches &Co din Elveția, a făcut posibilă realizarea tehnică a componentelor ceasului – omagiu ”Tudor Vladimirescu”, la standarde de calitate elvețiană.

Lansarea ceasului ”Tudor Vladimirescu” sub acest brand este începutul unei colaborări de lungă durată, pentru realizarea altor produse de colecție.

Designul ceasului este conceput de Octavia și Lucian Loiș, doi tineri arhitecți din Transilvania, fondatorii brandului Șezi, recunoscuți pentru contribuția la proiectul ceasului Tissot Centenar Ediție limitată 1918 – 2018.

Cadranul ceasului „Tudor Vladimirescu” reflectă frânturi din trecutul istoric. Simbolul geometric central reprezintă o parabolă și este inspirat din mânerul sabiei lui Tudor. În același timp, la nivel lexical, parabola este o pildă care dăinuie. Cifrele chirilice amintesc de textul scris pe steagul de mătase al Revoluției din 1821, dar și pe Proclamația de la Padeș. Cercul cu reflexii albastre este imaginea stilizată a inelului din aur primit de Tudor Vladimirescu de la părinții lui. Romburile reprezintă pandurii, care protejează întregul dans al elementelor din cadran.

Îmbinând tradiția cu inovația, acest ceas te poartă prin momente care au influențat prezentul. Ceasul dedicat Bicentenarului 1821-2021 este disponibil pe ceasuri.curost.ro.

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație este o organizație înființată în anul 2011, cu sediul în Târgu Jiu, județul Gorj, și de-a lungul timpului a dezvoltat mai multe proiecte centrate pe educație, cultură și antreprenoriat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.