Cea mai mare campanie de împădurire din ultimii 10 ani

920

Ministerul Mediului anunţă pentru această primăvară cea mai mare campanie de împădurire desfăşurată la nivel naţional. În cadrul campaniei „Românii plantează o pădure cât o ţară”, 11 mii de hectare vor prinde viaţă. Plantările vor începe pe 21 martie şi vor fi făcute cu personal silvic şi voluntari.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că vor fi plantate „de la zero” 2.500 de păduri noi, peste 1.000 de hectare de terenuri degradate şi vor fi completate 7.000 de păduri tinere, în cadrul celei mai mari campanii de împădurire din România din ultimul deceniu. Peste 50 de milioane de puieţi au fost pregătiţi pentru programul din acest an. Cele 13.000 de şantiere de împădurire deschise în campania de primăvară sunt în toate judeţele ţării. „În fiecare județ din țara asta vom avea până la trei șantiere deschise celor care vor să dea o mână de ajutor într-o campanie cum nu a avut România vreodată. Le organizam de așa manieră încât să plantăm alături de români în weekend-uri”, a mai spus ministrul Alexe. La această campanie sunt aşteptaţi să se alăture toate organizaţiile neguvernamentale interesate, agenţi economici, autorităţi publice locale şi naţionale, şcoli şi voluntari.
„În cele mai multe şantiere vor planta oameni de specialitate: personalul silvic din ocoalele de stat şi private alături de operatori specializaţi. În total, vorbim de mii de oameni implicaţi. Vrem să-i avem pe români alături de noi! Pe cât mai mulţi! Pentru ei am numit campania: «Românii plantează: o pădure cât o ţară!» Vrem ca ziua de 21 martie să fie ziua românilor care plantează”, a subliniat Costel Alexe.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here