Ce rezolvă blonda Horhoianu cu carnetu’, nu rezolvă Giorgi cu tot BPJ-ul PNL

623

Soarta consilierului municipal Gabriel Giorgi va fi decisă în viitorul Birou Permanent Judeţean(BPJ) al PNL Gorj. Astfel, deşi data de organizare a BPJ-ului PNL încă nu a fost stabilită, cărţile sunt deja făcute pentru ca, în locul lui Giorgi, să acceadă în Consiliul Municipal Târgu-Jiu, blonda Emilia Horhoianu. Totul deoarece vicepreşedinta organizaţiei de femei a PNL Gorj, Emilia Horhoianu, este intens susţinută pe funcţie de către şefa sa, Mădălina Ciolocoi, care a adus deja, săptămâna trecută, la cunoştinţa Biroului Municipal al PNL Târgu-Jiu faptul că subalterna sa pe linie politică nu renunţă în ruptul capului la scaunul de consilier municipal pe care are şansa să îl poată ocupa. Pentru ca Horhoianu să se cocoţeze însă în scaunul în cauză, pe baza protocolului USL, un liberal trebuie sacrificat, iar măgăreaţa a căzut brusc pe capul lui Giorgi, obligat-forţat să se mulţumească doar cu funcţia de director la Minprest.

PNL Gorj s-a împărţit în două în ce priveşte clarificarea problemei apărute în Consiliul Municipal Târgu-Jiu după decesul neaşteptat al consilierului PSD, Constantin Blejan. O parte dintre liberali îl susţin acum, necondiţionat, pe Gabriel Giorgi, consilierul municipal, totodată director al Minprest, pus brusc să aleagă între două funcţii, după ce Emilia Horhoianu, membră în Biroul Permanent Naţional al organizaţiei de femei a PNL, a ridicat pretenţii pentru ocuparea scaunului de consilier municipal. Sunt şi liberali care îi dau dreptate lui Horhoianu, şi nu este vorba numai de Mădălina Ciolocoi, înfocată susţinătoare a acesteia, ci de alţii care vorbesc despre un protocol “de onoare” pe baza căruia aleşii PNL au fost avertizaţi încă dinainte de a fi trecut în listele de candidaţi, că dacă ajung să deţină două funcţii, la una trebuie să renunţe instant. Cert este însă că nimeni nu a vorbit de acest “protocol” în lunile când Giorgi a ocupat ambele funcţii în paralel… Există şi o categorie de mijloc care huleşte la Dian şi la clica acestuia, dar îl critică şi pe Giorgi pentru aroganţa manifestată la partid şi în raport cu unii dintre ei.

Protocol “de onoare” la dublu
Şefa organizaţiei de femei a PNL Gorj, Mădălina Ciolocoi, subliniază însă existenţa acestui protocol menţionând următoarele: “Nu a propus nimeni demisia lui Giorgi. Dar pentru faptul că două liberale au fost puse în situaţia de a demisiona sau nu din lista de aleşi la CL Târgu-Jiu a trebuit să iau poziţie. O susţin pe Emilia Horhoianu pentru Consiliul Local, atât pot spune, dar respect şi protocolul USL. Gabriel Giorgi, ca şi alţi aleşi PNL, ştiau de existenţa ambelor protocoale, şi de cel cu USL, dar şi de cel care îi obligă onorabil să aleagă între două funcţii”. Tot Ciolocoi menţionează că nu s-a pus deloc în discuţie nerespectarea protocolului USL. “Problema este la PNL acum. Este o problemă internă care se va rezolva însă în viitoarea şedinţă a BPJ-ului PNL”, a completat Ciolocoi spunând că Mitelea a acceptat deja să demisioneze din lista de aleşi a USL în Consiliul Municipal. De altfel, şi acest lucru a fost adus la cunoştinţa Biroului Municipal al PNL Târgu-Jiu, la şedinţa de săptămâna trecută, propunerile făcute aici urmând să fie supuse aprobării BPJ-ului PNL Gorj la şedinţa viitoare.

Giorgi, obligat să aleagă dintre două
Astfel, chiar dacă Gabriel Giorgi a declarat public că nu renunţă la niciuna dintre funcţii, acesta pare că nu este în situaţia de a ridica pretenţii sau de a face nazuri. Deja Biroul Municipal a înclinat balanţa pentru Horhoianu, la asta contribuind influenţa lui Ciolocoi, dar şi clinciurile apărute între directorul Minprest şi şefii săi de partid. Totul pe baza faptului că Giorgi nu ar fi percutat la pretenţiile lui Dian Popescu, dar şi pentru că au apărut în partid grave supărări cum că acesta ar fi angajat doar pesedişti şi niciun liberal pe locurile bugetate de la unitatea aflată sub umbrela CEO. Astfel, chiar dacă mingea a fost pasată spre BPJ, for care trebuie să decidă pentru unul dintre cei doi, şi chiar dacă Giorgi este membru în acest organism, sunt mari şanse ca Horhoianu să aibă mai multă susţinere decât acesta în BPJ. De altfel, acest organism este singurul care îl poate obliga pe consilierul municipal să renunţe la scaunul său, pentru a-i ceda locul mai tinerei sale colege.

Dacă nu alege va fi exclus
Giorgi, pus la colţ de către liderii PNL, Dian Popescu, Matei Nădrag şi Mădălina Ciolocoi, a fost prins şi pe picior greşit de către aceştia, lucru care îl obligă într-un fel sau altul să se retragă de bunăvoie din postul de consilier municipal. Se pare că, în ultimele 10 luni, Giorgi ar fi refuzat să achite la PNL Gorj, conform statutului, cei 7% din salariul său. Este vorba de contribuţia sa de ales pe care acesta ar fi fost somat, în scris, de conducerea PNL Târgu-Jiu, să o achite. Este vorba de mai puţin de 200 de lei lunar, care nu au ajuns în contul partidului, fapt care le dă şansa liderilor PNL să îl excludă pe Giorgi din organizaţie fără drept de apel. Mai precis, dacă timp de două luni membrii aleşi nu şi-au plătit această contribuţie ei pot fi excluşi din PNL, conform statutului, fără să poată comenta.

O problemă blondă..
Şi astfel, decât să rişte o excludere din PNL Gorj pe motiv de ..contribuţie, Giorgi este mai câştigat să facă un pas înapoi din Consiliul Municipal, să o pună în locul lui pe vicepreşedinta de la femei şi chiar să o încoroneze cu mâna sa pe colega sa Horhoianu pentru jocul politic pus la cale, câştigat deja de către aceasta. Ca un deja-vu însă, Giorgi poate de pe acum să ia în calcul că o dată cu pierderea postului de consilier municipal a pierdut şi susţinerea PNL pentru Minprest(nu este vorba însă despre vreo susţinere care s-a simţit vreun pic în ultimele luni, ci de o anumită protecţie pe care Giorgi o avea în faţa şefilor din CEO). Să nu uităm că atunci când Cosmin Ceauşescu a rămas doar cu susţinerea politică la nivel profesional, a fost ca şi cum nu ar fi avut nimic, motiv pentru care când la CEO s-a decis să nu mai fie director nici nu a mai fost. Din acest motiv nici viitorul profesional al lui Giorgi nu sună bine, chiar deloc.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here