CE Oltenia închiriază mașini cu șofer pentru 15 milioane de lei

819

Complexul Energetic Oltenia pune la bătaie peste 15 milioane de lei pentru închirierea de autovehicule transport mixt (persoane și materiale) cu șofer pentru EMC Roșia- Rovinari și EMC Motru.

Acordul-cadru va avea o durată de 24 de luni și a fost împărțit în nouă loturi, în cazul EMC Roșia-Rovinari. Este nevoie de 22 de asemenea autovehicule pentru carierele Tismana, Pinoasa, Peșteana, Roșia și Secția Mentenanță din Rovinari, pentru care compania oferă peste 9,8 milioane de lei fără TVA.
În schimb, pentru carierele Roșiuța, Lupoaia și Husnicioara sunt necesare 13 vehicule. Contractul a fost împărțit în cinci loturi, iar suma pusă la bătaie este de 5,8 milioane lei, fără TVA.
„Tehnologia de lucru în flux continuu în cadrul exploatărilor miniere la zi presupune deplasarea personalului muncitor la punctele de lucru din cadrul unităților miniere, a formațiilor specializate, a sculelor și dispozitivelor necesare intervențiilor accidentale la utilajele conducătoare (excavatoare cu rotor, mașini de haldat cu braț în consolă, KSS, AsG în depozitele de cărbune etc) din cadrul fluxului tehnologic. Transportul cu autovehicule de transport mixt, persoane și materiale, cuprinde transportul personalului, a sculelor necesare intervențiilor, a bazei materiale, la punctele de lucru, în interiorul perimetrelor miniere, în cadrul programului de lucru zilnic desfășurat la 1-3 schimburi/zi, în cadrul programului de lucru zilnic de 8-17 ore/zi și 5-7 zile/săptămână”, se arată în caietul de sarcini.
Vehiculele trebuie să îndeplinească mai multe cerințe. În primul rând, trebuie să fie dotate cu sisteme de monitorizare a parcului de autovehicule prin aplicații de poziționare globală (GPS) și gestionarea producției. Mașinile de transport mai trebuie să dețină instalație de încălzire și ventilație a spațiului destinat conducătorului auto și lucrătorilor.
Licitația este una deschisă. Firmele de transport au termen limită până pe 20 ianuarie 2020 (EMC Motru) și, respectiv, 22 ianuarie (EMC Roșia-Rovinari) pentru depunerea ofertelor.
Această procedură de închiriere a mașinilor a fost mai tot timpul contestată. Și asta pentru că licitațiile sunt câștigate de aceleași firme abonate la banul Complexului Energetic Oltenia de ani buni. Șefii companiei susțin însă că este mult mai ieftin să închirieze autovehiculele decât să le achiziționeze.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here