Ce măsuri ia CEO pentru a-și proteja salariații de coronavirus

1295

Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare angajator din județul Gorj, a luat o serie de măsuri pentru a-și proteja angajații, în contextul epidemiei de coronavirus. Salariații au primit măști de protecție și mănuși, iar locurile de muncă și mașinile care îi transportă zilnic la serviciu sunt dezinfectate. Totodată, toți minerii și energeticienii vor fi trimiși, prin rotație, în concediu de odihnă, pentru o perioadă de două săptămâni.

Complexul Energetic Oltenia are circa 13.000 de angajați. Măsurile de protecție au fost luate pentru reducerea la minimum a riscului de contaminare a salariaților, pentru a fi asigurată continuitatea operațională și de producție a companiei.
În acest sens, în sediile de lucru au fost amplasate dozatoare cu soluții dezinfectante biocide, iar la intrări, covoare impregnate cu astfel de soluții. Salariaților le-au fost distribuite măști de protecție, mănuși și materiale pentru igiena eficientă a mâinilor și a suprafețelor expuse.
În plus, s-au întreprins măsuri pentru dezinfecția zilnică, în mod repetat, a locurilor de muncă (birouri, vestiare, grupuri sociale, camere de comandă, locomotive, dispecerate) și pentru dezinfecția săptămânală a tuturor sediilor.
„S-a dispus producerea de hipoclorit de sodiu în cadrul termocentralelor, care va fi distribuit tuturor subunităților companiei. S-au impus operatorilor economici care asigură transportul personalului măsuri sporite de dezinfecție periodică a mijloacelor auto”, a anunțat CEO.

Zile libere pentru salariați
Toți salariații vor sta acasă timp de 14 zile calendaristice, prin rotație, până la finalul lunii aprilie. Sunt mulți mineri care suferă de boli respiratorii sau de inimă, persoane vulnerabile în fața noului coronavirus.
„Pentru reducerea numărului de salariați prezenți simultan în mijloacele de transport, precum și la locurile de muncă, s-a procedat la redimensionarea acestuia până la maximum 40%, prin acordarea planificată de zile libere, recuperări, concediu de odihnă (10 zile prin rotație), astfel încât să fie asigurată o producție stabilă”, potrivit CEO.
Mai mult, a fost modificată procedura de efectuare a prezenței lucrătorilor, astfel încât să fie evitată aglomerarea salariaților în sălile de apel, prezența efectuându-se la locul de muncă. De asemenea, s-a dispus constituirea de echipe împreună cu asistenți medicali, dotate cu echipamente specifice, care să verifice, cu ajutorul termometrelor digitale, starea tuturor salariaților prezenți la lucru.

„Autoizolare preventivă”
„Au fost instituite filtre constând în chestionarea salariaților care au avut o întrerupere de activitate mai mare de 5 zile, cât și pentru alte persoane care intră în sediile administrative ale societății CE Oltenia și ale subunităților. Se iau măsuri de autoizolare preventivă, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara țării. Se efectuează instruirea permanentă a salariaților asupra hotărârilor organelor competente (CJSU – GJ, DJ, MH, după caz, respectiv Direcțiile de Sănătate Publică Județene), cât și asupra restricțiilor stabilite prin actele normative, respectiv Decretul 195/2020 privind instituirea stării de urgență și Ordonanțele militare privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului, fiecare salariat primind documentele necesare pentru desfășurarea activității sale profesionale”, mai arată reprezentanții CEO. În prezent, la nivelul societății CE Oltenia nu există nici un salariat confirmat cu COVID-19. Complexul Energetic Oltenia are în componența sa un număr de cinci termocentrale și nouă cariere miniere, desfășurându-și activitatea pe teritoriul a patru județe (Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila), în 21 de puncte de lucru, cu un număr de 12.692 salariați, asigurând fără probleme necesarul de energie din sistem.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here