UDMR a reuşit să adune voturi şi în judeţul Gorj. Deşi datele ultimului recensământ, din 2011, arată o populaţie de numai 134 de maghiari în judeţ, în Gorj au fost, totuşi, 938 de voturi pentru UDMR. Cu 25 mai multe decât la alegerile din 2016.
Voturile strânse din judeţele cu puţini maghiari au ajutat Uniunea să facă pragul electoral şi să obţină două mandate de europarlamentar, acestea fiind ocupate de Iuliu Winkler şi Lorant-Gyorgy Vincze.
Deşi surse politice afirmă că UDMR a primit o mână de ajutor de la PSD, în schimbul susţinerii la nivel naţional, liderii maghiari neagă această ipoteză. „Şi românii votează UDMR”, explică Porcsalmi Balint, preşedintele executiv al UDMR. „Nu este pentru prima dată când UDMR primeşte voturi în judeţe din Moldova, Muntenia, Oltenia, în general în judeţe din afara arcului Carpatic. Duminică, din aceste judeţe, am primit 28.065 voturi (conform datelor preliminare), dacă nu socotim voturile din Bucureşti şi Bacău, unde există comunităţi maghiare semnificative. (…) Este greşit să corelăm voturile cu ponderea etnică. În această logică nu ar fi trebuit să primim voturi niciodată din aceste judeţe. UDMR nu numai că a avut, de regulă, reprezentanţi în secţiile de votare, dar a fost o prezenţă constantă şi pe buletinele de vot din aceste judeţe, în sensul că am avut candidaţi în toate judeţele României cu ocazia tuturor alegerilor parlamentare, inclusiv atunci când alegerile se desfăşurau pe colegii uninominale. Astfel, alegătorilor nu le este străin semnul electoral al UDMR”, a precizat Balint, amintind că UDMR are organizaţii judeţene sau teritoriale în judeţe ca: Suceava, Galaţi, Vaslui, Constanţa, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, unde sunt „oameni inimoşi care depun un efort extraordinar în a-şi aduce aportul la succesul UDMR”.
I.I.