Căsătorie, pe patul de moarte

168

bscap0072Vor să se căsătorească de frica morţii. Li se întâmplă la două persoane din localitatea gorjeană Padeş, care, după 12 ani de relaţie, îşi vor uni destinele acum. Şi asta numai pentru că unul dintre partenerii de cuplu este grav bolnav iar medicii nu îi mai dau mari şanse de supravieţuire.

Bărbatul, care suferă de metastază în ultimă fază, este în acest moment internat la secţia de Oncologie a Spitalul de la Pasarelă. Vineri, acesta s-a învoit pentru a merge în localitatea natală să-şi depună actele în vedere căsătoriei.

Sunt împreună de 12 ani, au doi copii minori, de 3 respectiv 10 ani, însă până în acest moment nu şi-au legalizat relaţia. Pentru a nu rămâne copiii fără nici o sursă de venit, bărbatul, care este singurul salariat din familie, a luat decizia de a se căsători legal cu femeia care i-a fost alături timp bscap0066de 12 ani. Vineri, Gheorghe Predescu s-a învoit pentru câteva ore de la spitalul de la Pasarelă, acolo unde era internat, pentru a merge la primăria din Padeş să depună actele. “Sufăr mult. Am o boală avansată, nu se mai tratează. Am luat decizia să mă căsătoresc, în primul rând pentru dreptul celor doi copii ai mei, care sunt încă minori. Să poată, ca după decesul meu, să aibă şi ei un drept, pentru asta mă căsătoresc acum. Sunt încă internat în spital, dar astăzi (n.r. vineri) m-am învoit pentru câteva ore să mă duc să bag actele pentru căsătorie. Facem decât căsătoria civilă”, a declarat viitorul soţ, în vârstă de 47 ani.

Viitoarea soţie, alături de el

Lângă el, la bine şi la greu, este alături, de 12 ani, Mihaela. Decizia bărbatului de a face cununia civilă acum, nu a fost bine primită de aceasta, însă, până la urmă, îi va face pe plac. Femeia, de 37 de ani, a declarat, cu ochii în lacrimi, că îi este extrem de greu. “Suntem de 12 ani împreună, iar Gheorghe a hotărât să bage actele, însă eu nu prea am fost de acord. Dar îi fac pe plac. Îmi este greu, dar nu am ce face. Trebuie să rezist. Pentru copii”, a declarat Mihaela Flamându. Pentru a fi transportat în localitatea natală, bărbatul a fost ajutat de conducerea Sindicatului Minier, unde este angajat. Vineri, cei doi au depus actele, iar acum aşteaptă, bărbatul, pe patul de spital, femeia de acasă, ziua în care îşi vor unii destinele.

Medicii, sensibili la cererea pacientului

La cererea bolnavului de a se învoi pentru câteva ore, medicii de la Pasarelă au răspuns prompt. Au fost sensibilizaţi de situaţia acestuia şi i-au permis să plece pentru câteva ore din spital. Însă cadrele medicale sunt sceptice în ceea ce priveşte starea bărbatului, pentru acesta existând doar şanse de ameliorare. „Pacientul se află internat la secţia Oncologie, pentru tratamente simptomatice şi de specialitate. Din păcate, boala dânsului este destul de avansată, însă astăzi (n.r. vineri) a primit o învoire pentru câteva ore, având în vedere faptul că este necăsătorit, dar are copii, pentru a merge să depună actele de căsătorie. Bărbatul este în tratament, facem tot posibilul să fie bine. Şanse de revenire nu sunt, numai de ameliorare”, a declarat Iulia Fometescu, medic primar oncolog.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here