Casa Tineretului, predată către CNI. Imobilul va fi reabilitat și modernizat

1010

Consilierii județeni au aprobat, înainte de Crăciun, predarea către Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, a terenului și clădirii situate pe str. Nicolae Titulescu, nr. 8, din Târgu-Jiu, în vederea reabilitării și modernizării.
Este vorba de Casa Tineretului din Târgu-Jiu, preluată de Consiliul Județean în urmă cu câțiva ani. Imobilul construit în anul 1974 are nevoie de un program complex de reparații.
Clădirea a fost proiectată ca un edificiu multifuncțional atât pentru activități culturale, cât și pentru servicii hoteliere. În prezent, construcția se află într-o stare avansată de degradare.
„Imobilul a fost conceput ca și Casa tehnicii pentru tineret în anii 1970, la vremea respectivă oportunitatea derivând din continua dezvoltare a orașului, cu un număr în continuă creștere a tinerilor, muncitorilor, elevilor, funcționarilor și intelectualilor, fiind considerată o «necesitate de prim ordin». Clădirea se află amplasată în municipiul Târgu-Jiu, strada Nicolae Titulescu, nr. 8, având o suprafață construită la sol de 1.192 mp și o suprafață construită desfășurată de 5.095 mp, suprafața terenului fiind de 2.784,00 mp”, potrivit Consiliului Județean Gorj.

Sediu pentru Școala Populară de Arte
Şcoala Populară de Arte, ce funcţionează într-un spaţiu insuficient la Teatrul de Vară, se va muta în Casa Tineretului.
„Scopul realizării obiectivului de investiții este de asigurare a unor condiții optime de organizare și desfășurare a activității de instruire în cadrul Școlii Populare de Arte ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, precum și asigurarea unui spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități culturale diverse: spectacole, concerte, expoziții etc”, se mai arată în hotărârea CJ Gorj.
Clădirea, cu regimul de înălțime D+P+4E, cu suprafața construită de 1192 mp, are un sistem constructiv format din fundații tip pahar, stâlpi, grinzi și planșee din beton armat cu acoperiș tip terasă.
În cadrul Casei Tineretului se află o sală polivalentă cu o capacitate de peste 300 locuri și o suprafață de peste 250 mp, fiind mărginită de foaierul spațios unde publicul poate ieși în timpul pauzelor, anexele sălii fiind formate din două cabine artiști, un depozit de decoruri și o mică sală de repetiții. Foaierul sălii putea fi folosit și ca spațiu de expunere.
Casa Tineretului asigură spații de informare, conferințe, audiții și spații de vizionare TV, cercuri tehnico-științifice și culturale, adăpostite la etajul doi al clădirii. În această zonă era situată sala de muzică unde se desfășurau diverse activități, concerte, repetiții și unde se putea asigura o audiție foarte bună pentru un număr de 60 persoane.
Tot aici se află și un cămin hotel, care a fost conceput să se înscrie în volumetria prevăzută în proiectul de sistematizare a municipiului Târgu-Jiu.
„Principalele categorii de lucrări ce se vor executa: lucrări de structură; lucrări de arhitectură; lucrări de instalații electrice, inclusiv sistem de detectare, semnalizare și avertizare incendiu; instalație de desfumare în caz de incendiu (evacuare a fumului și gazelor fierbinți); instalații sanitare (inclusiv instalația de stingere a incendiului alcătuită din hidranți interiori, hidranți exteriori și gospodăria apă de incendiu, prevăzută un rezervor executat din beton, amplasat îngropat, cu capacitatea de 180 mc); instalații termice; montare sistem alternativ de producere a apei calde utilizând energie solară prin intermediul unui număr de 16 panouri solare cu 15 tuburi vidate, amplasate pe acoperiș (terasă); instalație de ventilație pentru asigurarea condițiilor de confort în sala de spectacole; montare lift panoramic, realizat pe structură independentă de oțel alipit laturii nordice a clădirii; dotări etc”, se arată în proiect.
Valoarea totală a investiției se ridică la 26,2 milioane lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here