Casă distrusă în incendiu la Bumbești Jiu

302

Flăcările au mai mistuit ieri o casă, după ce, cu o zi înainte același lucru se întâmplase la Târgu Jiu. De această dată incendiul s-a produs la o locuință din Bumbești Jiu, proprietara fiind o bătrână de 74 de ani care visase în cursul nopții că va avea o mare cumpănă. Coșmarul său a devenit realitate în doar câteva ore după ce s-a trezit, Tudorina Luben punând o oală cu grăsime topită să se încălzească pe aragaz. Femeia avea însă impresia că untura respectivă este râncedă și s-a gândit să pună lapte în ea pentru a o face mai bună, lucru care a generat însă tot dezastrul.
“Vecina a pus oala cu untură pe foc și la un moment dat, din ce ne-a povestit, i s-a părut că e râncedă, fiind mai veche. Știa dumneaei că dacă pune lapte în ea îi reface gustul și atunci când a turnat lapte în oala cu untură încinsă vă dați seama că au sărit stropii de grăsime pe aragaz. Au intrat în contact cu flacăra de la aragaz și a luat foc toată oala, flăcările mergând apoi pe hotă în sus până în pod, unde, așa cum avem toți pe aici, era fân păstrat pentru vite. A luat foc tot acoperișul foarte repede și uitați ce s-a întâmplat”, a spus un localnic, vorbele sale fiind confirmate de rude ale bătrânei.
Oamenii au sărit cu mic cu mare pentru a ajuta, însă focul s-a extins foarte repede și nici măcar pompierii nu au mai avut ce să facă. Echipajul de la Bumbești Jiu care a ajuns la locul solicitării după câteva minute a solicitat ajutor la Târgu Jiu, două echipaje deplasându-se spre casa care a ars minute bune. Incendiul a fost lichidat după circa o oră și cu ajutorul hidranților montați pe marginea drumului, e drept că la distanță cam mare de locul intervenției, pompierii trebuind să prelungească furtunul de mai multe ori pentru a avea apa necesară. Locuința bătrânei a devenit improprie pentru a se mai sta în ea, acoperișul fiind complet distrus. Tavanul din beton a ținut focul departe de camerele de locuit, dar în acestea a ajuns o mare cantitate de apă, care pe gerul de afară, face ca toată locuința să devină o ruină în picioare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here