Casa de Asigurări de Sănătate încheie acte adiţionale la contractul-cadru cu spitalele

396

Ordonanţa de urgenţă prin care salariile personalului din sănătate vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie, a fost aprobată, astfel că în următoarea perioadă vor fi semnate acte adiţionale la contractele cadru existente. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că aceste acte se vor semna după ce vor fi primite informaţiile necesare de la CNAS şi Ministerul Sănătăţii. Cert este că angajaţii din sănătate vor încasa salarii majorate începând cu luna noiembrie.

Federaţia Sanitas a negociat cu Guvernul creşteri salariale şi facilităţi pentru personalul din sistemul de sănătate. Graţie acestor demersuri, începând de luna viitoare, salariile din sănătate cresc cu 25%. „Majorarea intră în vigoare la 1 octombrie şi primele salarii mărite vor fi încasate la data de 15 noiembrie. Discuţiile le-am purtat noi, cei de la Sanitas, cu ministrul Sănătăţii şi cu preşedintele CNAS”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Urmează semnarea actelor adiţionale
Pentru ca bugetele unităţilor sanitare să poată permite acordarea noilor salarii, este nevoie de încheierea unor acte adiţionale la actualele contracte cadru. Semnarea adiţionalelor se va face în următoarea perioadă. „Actele adiţionale le vom semna după ce vor veni precizările de la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Ordonanţa de Urgenţă care prevede majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%, începând cu data de 1 octombrie 2015, a fost aprobată în şedinţă de Guvern, în luna august.
Premierul Victor Ponta preciza atunci că “pentru anul acesta resursele sunt asigurate din fondurile economisite la Ministerul Sănătăţii şi la Casă, dar pentru asta avem nevoie în luna octombrie de o rectificare bugetară, pe care evident că o vom face în aşa fel încât din noiembrie să se plătească practic salariile majorate în luna octombrie”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here