Cartea săptămânii

267
janina alexandra apostolPentru cei pasionaţi de lectură în timpul liber, o nouă rubrică prinde viaţă în paginile „Gorjeanul”.
La fiecare început de săptămână, Alexandra Apostol ne va îndruma către cele mai interesante cărţi pe care le putem găsi în librăriile târgujiene.

Mărturisiri. Viaţa mea alături de Che
Autor: Aleida March
Editura: Art
Pagini :192
An publicare 2008
Aleida March, a doua soţie a revoluţionarului prin excelenţă Ernesto „Che“ Guevara, face o evocare plină de tandreţe a omului, soţului şi tatălui aflat aaaîn spatele mitului şi icoanei în care s-a transformat fosta mână dreaptă a lui Fidel Castro în revoluţia cubaneză şi în răspândirea ideologiei marxiste – cum l-a cunoscut pe Che, cum s-a îndrăgostit de el, cum s-au căsătorit şi cum au crescut împreună patru copii, iar apoi cum şi-a asumat rolul de văduvă a revoluţionarului-martir asasinat la 39 de ani de gherilele boliviene manevrate de CIA. Cartea abundă în anecdote despre viaţa autoarei alături de Che şi de camarazii lor de revoluţie – de pildă, căsătoria lor trebuia să fie una discretă, dar s-a transformat într-o petrecere de proporţii după ce Raul Castro a aflat de ea; şi totuşi, Fidel nu a luat parte, fiindcă nimeni nu s-a gândit să-l invite.
Alexandra APOSTOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here