Carrefour Târgu-Jiu a retras de la vânzare file de somon contaminat cu Listeria

1220

Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus realizarea unor controale tematice în acest sens.

Şi la nivelul judeţului Gorj, lanţul de hypermarket-uri Carrefour Târgu-Jiu a retras de la vânzare stocul de file somon afumat infectat cu bacteria Listeria monocytogenes. O echipă a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a dispus, ieri, efectuarea unui control la Carrefour Târgu-Jiu.
„După o convorbire telefonică, dânşii ne-au anunţat că au retras deja de la vânzare 20 de bucăţi de file de somon afumat care face parte din lotul depistat a fi infectat cu Listeria. Acum, am dispus formarea unei echipe care să meargă să verifice dacă stocul cu pricina a fost retras”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj. ANSVSA a confirmat prin analize prezența bacteriei Listeria monocytogenes în probele de produs finit, provenite de la două unități de procesare a peștelui. Prin urmare, inspectorii sanitari veterinari au dispus suspendarea activității liniei de producție “file somon afumat” și reținerea oficială a unei cantități de 134 de kilograme de produse, de la nivel naţional. S-a acționat și pentru retragerea de pe piață a loturilor de produse neconforme, pe baza listelor de distribuție puse la dispoziție de către reprezentanții unităților respective. În cursul săptămânii trecute au fost retrase de la comercializare 96,77 de kilograme de produse din loturile unde a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, produse care au fost distruse. Listerioza este o infecție provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Potrivit ANSVSA, unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. De regulă, boala trece de la sine, însă poate prezenta un risc crescut pentru persoanele însărcinate sau pentru cele cu un sistem imunitar slăbit.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here