Carduri de sănătate pentru 16 morţi

271

Poştaşii gorjeni nu au putut distribui 16 de carduri de sănătate deoarece titularii acestora au decedat între timp. Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj confirmă faptul că procesul de inscripţionare a cardurilor a demarat în vara anului trecut, iar între timp, unii dintre asiguraţi şi-au pierdut viaţa.

Distribuţia cardurilor de sănătate se derulează în condiţii optime la Gorj. Totuşi, poştaşii au ajuns la unele adrese şi au constatat că posesorii au decedat. „Am avut 16 astfel de cazuri. Baza de date este din vara anului trecut şi este normal să apară asemenea situaţii. Dacă poştaşul merge la o familie şi posesorul cardului este decedat, cardul ajunge la noi şi, în final, îl trimitem la Bucureşti”, a explicat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
În Gorj, procesul de distribuire a cardului naţional de sănătate este în plină desfăşurare, aceste documente fiind primite de peste 180 de mii de gorjeni.
Cardul conţine numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal şi codul de asigurat şi poate fi activat la medicul de familie.
Informaţiile de pe cardul naţional de sănătate pot fi accesate de CNAS, în calitate de administrator al sistemului informatic, medicul de familie la care este înscris asiguratul, medicul specialist, furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here