Cardul de sănătate i-a înnebunit pe farmaciști

521

Conducerea Colegiului Farmaciștilor Gorj a anunțat că sistemul cardului de sănătate s-a blocat, din nou. Farmaciștii gorjeni sunt revoltați pentru că problema a devenit aproape o rutină, zilnic picând sistemul. Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj susțin că le-au explicat farmaciștilor că pot raporta offline rețetele.

Valentin Nănescu, președintele Colegiului Farmaciștilor Gorj, spune că, marți, sistemul informatic al cardului de sănătate a redevenit funcțional la ora 18.00, după ce se blocase la primele ore ale zilei. Miercuri dimineața s-a blocat din nou, la ora 9.30. “Este bătaie de joc ce se întâmplă. Sistemul este la pământ. Când sistemul este picat pacienții nu își pot lua rețetele parțial”, a subliniat Valentin Nănescu.
Chiar dacă farmaciștii sunt puși în situația de a-i convinge pe pacienți că nu este vina lor pentru situația creată, de aceleași explicații au și ei parte când caută soluții.
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj susține că raportările se pot face offline și că este posibil ca problema să aibă legătură cu conexiunea la internet. “Noi le-am explicat farmaciștilor că se pot face raportări offline, în 72 de ore. Este posibil să fie de vină și conexiunea la internet, pentru că nouă nu ne apare că ar fi o problemă cu cardul”, a declarat Daniel Șurlea, directorul adjunct al CJAS Gorj.
Medicii de familie sunt și ei supărați pentru că sistemul informatic se blochează, însă spun că nu îi afectează cu nimic, întrucât își pot încărca ulterior informațiile în sistem.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here