Cârciumaru: Anunț important pentru românii cu credite

2798

„În Camera Deputaților, cameră decizională, s-a votat cea mai importantă lege din pachetul de legi „ANTI-CĂMĂTĂRIE”, Legea împotriva dobânzilor excesive, lege inițiată și susținută de PSD. Așadar, asemeni majorității țărilor din UE, băncile și IFN-urile NU mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică ȘI CREDITELOR ÎN DERULARE și prevede:

1. Pentru creditele ipotecare, DAE nu poate fi mai mare decât dobânda de referință a BNR +2%;
2. Pentru creditele de consum, DAE nu va depăși dobânda de referință a BNR +15%;
3. Pentru creditele de consum mai mici de 15.000 lei, suma totală de rambursat nu va putea depăși dublul sumei împrumutate.

Ca să fie limpede, punem capăt dobânzilor astronomice practicate de unele IFN-uri și redăm dreptul la o viață decentă, atât celor care au astăzi contracte de împrumut, cât și celor care se vor împrumuta în viitor!
Ca de obicei, când e vorba de legi în favoarea oamenilor, care ating interesele sistemului bancar, PNL și USR sunt împotrivă!!! Justificarea cu piața liberă nu e reală, ținând cont că majoritatea țărilor din UE au plafonat dobânzile! Speram ca președintele să aibă minte și să nu o atace și pe aceasta la CCR! Ar face doar rău oamenilor…”, a anunțat, în urmă cu scurt timp, Florin Cârciumaru, senator PSD de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here