Caravană de testări medicale gratuite la Bălești și Țicleni

1068

Peste o mie de persoane sunt testate gratuit în perioada octombrie-noiembrie în cadrul caravanei de testări gratuite din mediul rural „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. În acest an, caravana ajunge și în județul Gorj, în localitățile Bălești și Țicleni. Accesul la testări se face doar pe bază de programare.

Ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, indice de masă corporală, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge (hemogramă și PSA pentru prostată) sunt făcute de medici și studenți la Medicină din București și Craiova.
Caravana este la a șaptea ediție consecutivă și anul acesta ajunge în 16 localități din județele Prahova, Gorj, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ialomița și Constanța. Pe 24 octombrie, caravana poposește la Bălești, iar pe 25 octombrie, la Țicleni. Accesul la testări se face doar pe bază de programare.

Noi investigații medicale
Campania „Nu am făcut destul” este organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Asociația Pacienților Cronici din România (APCR).
„Caravana aceasta a început ca o campanie pentru cancerul de sân, numai că de-a lungul anilor am adăugat atât de multe investigații medicale, pentru că am văzut nevoile oamenilor și dorința lor de a se testa, încât am ajuns să organizăm probabil cea mai complexă caravană din acest moment din țară. Anul acesta adăugăm analize de sânge (hemogramă și PSA) și teste HPV”, a declarat Cezar Irimia, președintele FABC. Pe lângă testări, caravana include și o componentă puternică educativă, în sensul că pacienții primesc informații despre cancerul de sân, cancerul de prostată, cancerul ovarian și melanom, dar și despre importanța efectuării analizelor anuale de sânge.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here