Capotă, după executarea silită de 2,1 milioane de lei a SJU: “Trebuie să regândim ce înseamnă o asigurare de malpraxis”!

858

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a fost obligat să achite suma de aproximativ 2,1 milioane de lei către un executor care va transfera banii familiei Tulic a cărei fiice a decedat, cu ani în urmă, în unitatea medicală, urmare a unui malpraxis. Este vorba despre o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova din luna august 2018, care a fost deja pusă în aplicare, reprezentanţii spitalului încercând, de mai multe ori, să oprească executarea apoi să obţină o eşalonare a plăţii. După achitarea banilor, fapt care nu a afectat activitatea spitalului, Comitetul Director al SJU a pus în discuție asigurările de malpraxis, după situația apărută. ,,Curtea de Apel Craiova a stabilit că, pentru suma de aproximativ 400.000 de euro, va răspunde în solidar doamna doctor Braia cu Spitalul Județean, adică a exclus firmele de asigurare și ne-a băgat pe noi, spitalul, în solidar cu doctorul Braia. Acum, executorul judecătoresc normal că s-a îndreptat spre cine e solvabil, în speță spre spitalul județean. Am discutat în Comitetul Director și trebuie să regândim ce înseamnă o asigurare de malpraxis. Până acum, asigurarea de malpraxis nu asigură și eventualele daune morale. Trebuie să facem ceva, chiar dacă plătim mai mult la asigurare, să cuprindă și acest lucru”, a precizat, ieri, Gigel Capotă, managerul SJU Târgu-Jiu.

Spitalul se îndreaptă împotriva lui Braia
Spitalul se va îndrepta către medicul care a fost găsit responsabil de malpraxis pentru recuperarea sumei de bani care trebuia să o achite în solidar cu unitatea medicală. În 2011, Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a fost internată în secţia ORL a SJU Târgu-Jiu pentru a fi tratată de amigdalită. La două zile de la internare, aceasta a decedat după administrarea unui antibiotic, din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii. Ulterior, rezultatele de la Medicină Legală au stabilit că tânăra ar fi intrat în şoc anafilactic în urma administrării antibioticului. Medicul responsabil de caz a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare şi la plata, în solidar cu SJU Târgu-Jiu, a sumei de 420.000 de euro către familia victimei drept daune morale.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here