Cap de afiş: „Hamlet în sos picant”! – Se deschide stagiunea pentru adulţi, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”!

1194

Noua stagiune teatrală 2019-2020, dedicată publicului matur, se deschide peste numai câteva zile, la Teatrul „Elvira Godeanu”.

Piesa care va deschide un nou sezon de spectacol de anvergură la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu este „Hamlet în sos picant”, o comedie cu adevărat delicioasă, ce va avea avanpremiera pe 19 octombrie, de la ora 19.00, urmând ca premiera spectacolului să se joace duminică, 20 octombrie, de la aceeaşi oră.Regia acestui spectacol este semnată de: Aurel Palade, textul îi aparţine lui Aldo Nicolaj, traducerea este a lui Carmen Velcu. Din distribuţie fac parte: Eugen Titu, Mădălina Ciobănuc, Oana Marinescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Fiu, Cosmin Brehuță, Alexandru Manea, Rodica Gugu Negrescu, Bogdan Constantin, Ana Negrescu, Dan Calotă, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea, Valeriu Bâzu, Dan Dobroiu; decor – Elena Cozlovschi, costume – Maria Dore, muzica – Alexandru Neș.Aldo Nicolaj, de la a cărui naștere se împlinesc în 2020 o sută de ani (n. la 15 martie 1920, la Fossano – d. la 5 iulie 2004, la Orbetello) este un dramaturg italian cunoscut în întreaga lume. A trăit o viață tumultuoasă, plină de evenimente, de la deportarea în Germania în timpul războiului, la perioada trăită în Guatemala, ca atașat cultural la Ambasada Italiei și până la stabilirea în final la Roma. În comediile, piesele într-un act și monoloagele sale, Aldo Niolaj a experimentat stiluri diferite, trecând cu dezinvoltură de la simbolism la neorealism și de la suprarealism la teatrul absurdului. Comediile lui se disting prin abordarea ironică a modului de viață contemporan al burgheziei și micii burghezii.

Abonamente pentru toate buzunarele
Odată cu prezentarea de luna trecută a ofertei de spectacole, conducerea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a făcut publică şi oferta de preţuri şi abonamente.
Astfel, pentru preşcolari şi elevii claselor I-VIII preţul achitat pe un bilet la un spectacol va fi de 15 lei, 10 lei însă pentru grupuri mai mari de 10 persoane.
De asemenea, pentru elevii de liceu şi studenţii valoarea unui bilet va fi tot de 15 lei, la fel ca şi în cazul şomerilor şi al pensionarilor.
Publicul matur din afara categoriilor menţionate mai sus vor achita un preţ de 20 de lei pentru vizionarea unui spectacol, în timp ce persoanele cu dizabilităţi vor avea intrarea gratuită, iar preţul unui bilet la o premieră este unul fix de 30 de lei.
Totodată, publică a fost făcută şi oferta de abonamente pentru stagiunea teatrală 2019-2020:
–Abonament „Constantin Stanciovici Brănişteanu” – liceu/colegiu – 50 de lei – piese incluse: „Hamlet în sos picant”, „Amplexus”, „Azilul de noapte”, „Eu şi iubita mea”, „Transfer de personalitate”, bonus pentru elevi abonaţi din clasa a XII-a la alegere piesele „Iona” sau „Ultima noapte de dragoste”;
–Abonament „Aristiţa Romanescu” (5 premiere + reluări) + 150 de lei – piese incluse: „Hamlet în sos picant”, „Regăsire”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, „Transfer de personalitate”, bonus posesorii acestui abonament au acces (în baza rezervării) atât la spectacolele premieră, cât și la reluările spectacolelor din stagiunea curentă;
–Abonament „Francisc Milescu” (maturi – 5 spectacole) – 70 de lei – piese incluse: „Amplexus”, „Azilul de noapte”, „Transfer de personalitate”, „Eu şi iubita mea”, „Hamlet în sos picant”, „Regăsire”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” – abonamentul este valabil pentru 5 spectacole la alegere (fără premiere) pe baza rezervării cu cel puțin 48 de ore înaintea reprezentațiilor;
–Abonament „Titu Rădoi” (gimnaziu – 3 spectacole) – 30 de lei – piese incluse: „Fabrica de improvizație”, „Sînziana și Pepelea”, „Avioane de hârtie”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Prostia omenească” – abonamentul este valabil pentru un număr de 3 spectacole la alegere;
– Abonament „Ligia Tilici” (spectacole pentru copii – 10 vizionări) – 100 de lei – piese incluse: „Hansel şi Gretel”, „Mary Poppins”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Prostia omenească”, „Muzicanţii din Bremen”, „Petrică şi lupul”, „Punguţa cu doi bani”, „Scufiţa roşie”, „Domnul Goe”, „Pupăza din tei”, „Sânziana şi Pepelea”;
–Abonament „Jana Şerbănescu” (studenți – 3 spectacole) – 30 de lei – piese incluse: „Amplexus”, „Azilul de noapte”, „Transfer de personalitate”, „Eu şi iubita mea”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, „Regăsire”, „Hamlet în sos picant”, „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, „Fabrica de improvizaţie”.
Pentru furnizarea biletelor în format standard, iubitorii de teatru sunt aşteptaţi la agenţia teatrală a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, programul de lucru fiind următorul: luni – vineri – 09.30 – 13.00 şi 17.00 – 19.00; sâmbătă-duminică – 11.00 – 13.00 şi 17.00 – 19.00.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here