Candidatul independent Potârcă şi-a exprimat votul la Târgu-Jiu

462

potarca2 facuta de mineCandidatul independent la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, s-a aflat ieri la Târgu-Jiu, unde a venit să-şi exercite dreptul la vot, alături de familie. Aceştia au apărut cu puţin înainte de orele 12, soţii Potârcă 

votând la Secţia Nr. 48 de la Şcoala Generală „Voievod Litovoi”, situată pe Calea Severinului din municipiul Târgu-Jiu. Candidatul independent a intrat în secţia de votare cu familia, şi-a ridicat buletinele de vot, şi a intrat în cabina de votare cu fiul său, cerând însă acordul membrilor Comisiei de Vot de la Secţia Nr. 48. În cabina de votare de lângă, Potârcă a fost urmat de soţia sa, iar la introducerea buletinelor în urnă, cei doi soţi au fost îndrumaţi de un membru al Comisiei. „Am venit la vot şi am votat pentru că sunt cetăţean român şi trebuie să respect, conform Constituţiei României, această obligaţie”, ne-a spus acesta.

Din păcate, Potârcă şi-a întârziat sosirea la vot, el anunţând că va fi prezent la secţia de votare la orele 9 ale dimineţii, însă a amânat deoarece aştepta un răspuns de la Curtea Constituţională. „În urma contestaţiei pe care am făcut-o la Curtea Constituţională n-am primit un răspuns aşa cum mă aşteptam la orele 11:40. În ceea ce priveşte electoratul român, legea electorală, vreau să am dreptul de a avea reprezentanţi în secţiile de votare, care să urmărească tot ciclul electoral, să numere voturile, şi trăiesc cu suspiciunea că voturile vor fi manevrate, vor fi furate, pentru ca un candidat independent să nu aibă acest drept prin Constituţie”, ne-a declarat independentul.
A formulat o cerere şi la OSCE
După votul de ieri, Ninel Potârcă a început să invoce Legea 370/2004, pe care a considerat-o ca fiind în detrimentul nostru, al candidaţilor independenţi, ci „este în favoarea celor care sunt de 20 de ani în politica românească şi care au condus România”. „Sperăm că legea va fi de partea mea, căci sunt un om care lupt pentru dreptate, pentru democraţie, lupt, până la urmă, pentru lege, şi dreptatea va fi de partea mea, şi voi învinge chiar dacă ştiu că nu voi rezolva problema în România, ci chiar la Forurile cele mai superioare din Europa, la OSCE, la Curtea Europeană”. Totodată, candidatul târgujian a formulat o cerere şi la CEDO, iar reprezentanţii Curţii Europene a Drepturilor Omului în România au luat act de această contestaţie şi vor urmări procesul.
Potârcă a cerut suspendarea alegerilor de ieri
De altfel, în contestaţia pe care candidatul independent a formulat-o către Curtea Constituţională, Potârcă a cerut şi anularea alegerilor de ieri, 22 noiembrie. „Subsidiar, în contestaţia pe care am făcut-o, am cerut anularea alegerilor din 22 noiembrie 2009, dar pe bună dreptate, pentru că legea a fost încălcată. Ne vedem în situaţia destul de dezastruoasă de a nu avea acest drept, care oricum ne-a fost încălcat, şi sper, că Forurile Europene cât şi CEDO ne va da un răspuns favorabil pe această temă”, şi-a încheiat pledoaria Constantin Ninel Potârcă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here