Candidatul Catrinoiu a reclamat la CNA două televiziuni din Gorj

270

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Național al Audiovizualului(CNA), Răsvan Popescu a răspuns unei cereri a PNŢCD Gorj, semnatarul sesizării, Matei Catrinoiu, fiind revoltat că nu a primit timpi de antenă la două televiziuni locale din Târgu-Jiu. Solicitarea lui Catrinoiu a fost respinsă de CNA, pe motiv că pretențiile candidatului sunt în afara termenului, mai exact acesta a ieșit din termenul până la care puteau solicita timpi de antenă.

Potrivit Legii 115/2015, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, candidaţii independenţi, precum şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale au obligaţia să solicite, cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor, conducerii posturilor de radiodifuziune şi televiziune publice şi private sau, după caz, studiourilor teritoriale ale acestora acordarea timpilor de antenă; solicitările făcute după acest termen nu se iau în considerare. Catrinoiu nu a respectat legea, a decis CNA.
PNŢCD Gorj, prin preşedintele său, Matei Catrinoiu, a cerut CNA să ia, de fapt, măsurile corespunzătoare în cazul a două televiziuni din Târgu-Jiu, pe motiv că, deşi notificate, nu i-au repartizat timpi de antenă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here