Candidaţii UNPR Gorj, drepţi în faţa lui Bică

426

bica in prezidiuOrganizaţia UNPR Gorj şi-a prezentat sâmbătă la Hotel Brâncuşi din Târgu-Jiu peste 60 dintre candidaţii pe care progresiştii îi susţin la fotoliile de primari din judeţ, la alegerile locale. Candidaţii, unii veniţi şi din rândurile PSD şi PC, au fost enunţaţi pentru ca Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR, prezent în sală, să îi vadă şi să îi cunoască, dând tacit ,,verdele” pentru candidatura lor.

Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, a fost singurul care i-a încurajat efervescent, de la microfon, pe cei intraţi în cursa pentru primăriile din Gorj, unii uşor stânjeniţi, chiar dacă la o parte dintre cei prezenţi a dovedit că nu le cunoştea nici măcar numele. UNPR Gorj mai are de găsit candidaţi pentru mai puţin de zece localităţi din judeţ, în care există posibilitatea să susţină candidatul PDL, în lipsa unei persoane potrivite care să accepte o candidatură din partea progresiştilor. Ca de obicei, Ionel Manţog nu a lipsit de la întâlnirea cu Bică, aceasta fiind însă privată.

Picture 041Cu mai mare întârziere decât restul partidelor politice din Gorj, progresiştii au organizat, în sfârşit, lansarea candidaţilor pentru funcţiile de primar de la nivelul judeţului. Evenimentul s-a organizat la Hotel Brâncuşi, de la şedinţă lipsind însă administratorul spaţiului hotelier, Dumitru Brăilă, care le-a pus însă la dispoziţia colegilor săi marea sală de festivităţi. Membrii UNPR Gorj s-au adunat sâmbătă, după orele 10.00, la întrunirea de lansare, candidaţii venind alături de cei pe care îi vor trece pe lista lor de consilieri locali. Majoritatea erau satisfăcuţi de alegerea făcută şi au declarat că aşteaptă ca în această săptămână să îşi depună dosarele de candidaturi.

Popescu şi Voica, singurii primari ai UNPR

vasile popescu primar arcaniPrimarul comunei Săcelu, Ion Voica, şi cel al comunei Arcani, Vasile Popescu, sunt singurii edili locali din Gorj care au rămas fideli UNPR Gorj, acceptând să candideze sub sigla partidului la locale. Voica nu a dat înapoi chiar dacă nu a primit niciun ban din rezerva bugetară, colegii săi edili voicade la Teleşti şi Dragoteşti plecând în ciuda motivului că au primit câte 80.000 de lei fiecare. Popescu, în schimb, a primit cel mai mult dintre edilii care au fraternizat cu UNPR-ul, acesta beneficiind de suma de 160.000 de lei. Banii primiţi l-au făcut pe Popescu să rămână alături de UNPR motivând chiar că ,,au fost singurii bani pe care i-a primit din 2008 şi până în prezent”.

porumbelPorumbel, Dăneci şi Sprânceană nu se dau ,,uscături”

Trei dintre candidaţii la alegerile locale, veniţi din rândurile PSD, au susţinut la insistenţele lui Marius Vlaicu că ei nu sunt ,,uscături”, făcându-se astfel referire la declaraţia prim-vicepreşedintelui PSD Gorj, Ion daneci bumbesti-piticCălinoiu, că partidul prin plecarea lui Gheorghe Porumbel s-a curăţat. Gheorghe Porumbel a declarat astfel că el nu este o ,,uscătură”, menţionând însă că nu are nimic cu Ion Călinoiu, care l-a sprinceana ticlenicatalogat astfel. Tot Porumbel a subliniat că în campania electorală ,,Doina Gorjului” nu va presta pentru el în localitate. Porumbel, care va candida pentru UNPR la giurcauNovaci, face de altfel tandem cu liberalul Leuştean, pentru câştigarea localităţii. Pactul de neagresiune dintre cei doi candidaţi, se vehiculează că s-ar fi parafat chiar la finalul săptămânii trecute, la puţin timp după lansarea UNPR. Au ţinut să spună că ei nu sunt ,,uscături” şi fosta preşedintă a PSD Bumbeşti-Piţic, Niculina Dăneci, şi consilierul local PSD din Ţicleni, Silviu Sprânceană, toţi candidaţi la fotoliile de primari din partea UNPR în localităţile unde domiciliază.

belgher unprPenegistul Mocu îl susţine pe Ion Preotesescu

croitoru sandu-farcasestiAnunţat la candidatură a fost, sâmbătă, şi Ion Preotesescu, candidatul la fotoliul de primar de la Baia de Fier. Acesta a fost susţinut la şedinţa UNPR şi de mocuIon Mocu, consilierul PNG de la Baia de Fier, şi el intrat în rândul UNPR. Sprijiniţi de o echipă de candidaţi consilieri au mai fost şi candidaţii din Motru, Cristinel Tutunaru, Fărcăşeşti, Sandu Croitoru, şi Tismana, Doru Sarcină. Candidatul de la Rovinari, Ovidiu Argintaru, a absentat de la întrunire pe motiv că se afla în delegaţie în Turcia, acesta fiind consilier local. El a fost reprezentat însă de doi colegi la întrunire, candidaţi pe lista de consilieri locali UNPR la Rovinari.

Mădălin Giurcău, prezent la şedinţă

nando balestiFostul vicepreşedinte al UNPR Gorj, Mădălin Giurcău, a participat şi de data aceasta la şedinţa de lansare făcută sâmbătă de organizaţie. Chiar dacă are calitatea de simplu membru şi nu deranja cu nimic, prezenţa lui Giurcău nu i-a convenit lui Marius Vlaicu care a avut grijă să îl apostrofeze pe tununaru motrufostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj şi să critice prezenţa acestuia în sală. De altfel, atitudinea conflictuală a lui Vlaicu a îndepărtata deja pe o parte dintre membrii UNPR Gorj şi a afectat structurile de partid din judeţ. Din păcate, Vlaicu este lăsat să îşi exercite greşelile în UNPR Gorj, singurul care ,,l-a luat” de urechi fiind doar Ionel Manţog, în faţa căruia prim-vicepreşedintele UNPR tace mâlc.

Încurajări de la Bică, în plen

Întrunirea de la Târgu-Jiu nu i-a dat prea multe bătăi de cap lui Gheorghe Bică, vicepreşedintele însărcinat cu coordonarea organizaţiei UNPR Gorj. Bică a fost rapid informat de Vlaicu câţi candidaţi sunt în sală şi cum se desfăşoară şedinţa, Gheorghe Cocină, preşedintele UNPR Gorj fiind mai puţin implicat în organizarea lansării. Bică a transmis un mesaj de încurajare a audienţei şi a menţionat că UNPR are deja în sondaje 8% şi că partidul se apropie de procentul de 10% dorit. Bică a avut şi de data aceasta o întâlnire tet-a-tet cu Ionel Manţog, în ciuda faptului că politicianul gorjean a fost foarte prins, sâmbătă, între evenimentele organizate de ambele partide pe care le controlează, UNPR şi PPDD.

Candidaţii UNPR la funcţia de primar

TG-JIU – CIOBANU GHEORGHE

MOTRU – TUTUNARU CRISTINEL

BUMBEŞTI JIU –

NOVACI – PORUMBEL GHEORGHE

ROVINARI – ARGINTARU OVIDIU

TG-CĂRBUNEŞTI –

ŢICLENI – SPRÎNCEANĂ SILVIU

TISMANA – SARCINĂ DORU

TURCENI – CALMUC ION

ALBENI – MURSOI ION

ALIMPEŞTI – BELGHER LEONIDA

ANINOASA – PUPĂZĂ ION

ARCANI – POPESCU VASILE

BAIA DE FIER – PREOTEŞESCU ION

BĂLĂNEŞTI – PUNGĂU OVIDIU

BĂLEŞTI – NANU VASILE (NANDO)

BĂRBĂTEŞTI – MARCULESCU MARIUS

BENGEŞTI-CIOCADIA – NEGREA DUMITRU

BERLEŞTI –

BÂLTENI – CÂRSTEA VASILE

BOLBOŞI – IORDACHE ELEODOR

BORĂSCU – ŢUCU BOGDAN

BRĂNEŞTI –

BUMBEŞTI PIŢIC – DĂNECI NICULINA

BUSTUCHIN – GIUGA SORIN

CĂPRENI – STĂNILOIU CONSTANTIN

CĂTUNELE  -CUPĂ ION

CÂLNIC – IONIŢĂ CLAUDIU

CIUPERCENI – ANESCU GEORGETA

CRASNA – HONCEA DANIELA

CRUŞEŢ – CÎRLUGEA ALEXANDRU

DĂNCIULEŞTI – POPESCU ION

DĂNEŞTI – ŞOROP ION

DRAGOTEŞTI – TĂMÂRŞI GHEORGHE

DRĂGUŢEŞTI – TUDOSE CONSTANTIN

FĂRCĂŞEŞTI – CROITORU SANDU

GLOGOVA – NIŞULESCU GHEORGHE

GODINEŞTI – VÎLCEANU COSTIN

HUREZANI – BAIBARAC MARIAN

IONEŞTI – ALBULESCU LUCIAN

JUPÂNEŞTI –

LELEŞTI – RĂDOI CONSTANTIN

LICURICI – POSTELNICU CONSTANTIN

LOGREŞTI – AMZA ELENA

MĂTĂSARI – PAMFILOIU NICOLAE

MUŞETEŞTI – CORCOADĂ CONSTANTIN

NEGOMIR – GRUIESCU ION

PADEŞ – BORDIN ANA MARIA

PEŞTIŞANI – ISCRULESCU ILIUTA

PLOPŞORU – NĂNUŢ DAN

POLOVRAGI – SUCITU ADELIN

PRIGORIA – SOCOL AUREL

ROŞIA DE AMARADIA – GÂRJU ADRIAN

RUNCU – IANĂŞI GHEORGHE

SĂCELU – VOICA ION

SAMARINEŞTI – SIMOAICA ROBERT

SĂULEŞTI – STĂNCIOI ILIE

SCHELA – PĂTRĂŞCOIU GABRIELA

SCOARŢA – SUCITU SORIN

SLIVILEŞTI  – DIACONESCU DUMITRU

STĂNEŞTI – FÎCEA VALERIU

STEJARI – DĂDULESCU CONSTANTIN

STOINA – DRUŢU GHEORGHE

ŢÂNŢĂRENI  – SÂRBU DUMITRU

TELEŞTI – MISCHIE CONSTANTIN

TURBUREA – ENCULESCU MIHAI

TURCINEŞTI  – BOCA GRIGORAŞ

URDARI – TEPORU ION

VĂGIULEŞTI – CEAUŞESCU REMUS

VLADIMIR –

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here