Când vor avea loc alegerile prezidenţiale

981

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a anunţat data alegerilor prezidenţiale. Astfel, primul tur va avea loc pe data de 10 noiembrie, în timp ce cel de-al doilea se va desfășura pe 24 noiembrie.
„Am avut o discuţie cu doamna prim-ministru, am avut două propuneri: 3 (n.r.- noiembrie) primul tur şi 17 (n.r.- noiembrie) turul al doilea. În discuţiile avute, având în vedere că iniţiativa legislativă abia acum este aproape de finalizare şi e posibil săptămâna viitoare să fie promulgată, am dus termenul pe 10 noiembrie – primul tur de scrutin, 24 – turul al doilea al alegerilor prezidenţiale”, a declarat Constantin Florin Mituleţu-Buică, la Palatul Parlamentului.
Președintele AEP a mai anunțat că procedura privind prelungirea timpului de vot până la maximum ora 23.59 se aplică şi în secţiile de vot din ţară.
„Procedura este identică, pentru că şi în ţară dacă oamenii se află în secţia de votare pot să exercite dreptul de vot după încheierea procesului, la ora 21.00”, a declarat Mituleţu-Buică.
Șeful AEP a mai menționat că exit poll-urile pentru alegerile prezidenţiale vor putea fi difuzate doar după ora 23.59 şi nu după ora 21.00, aşa cum s-a procedat la precedentele alegeri. Raportul de adoptare a proiectului pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale a fost dat, marți, de către Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Acesta prevede că, la ora 21.00, când se închid secţiile, alegătorii care se află la sediul acestora, precum şi cei care stau la rând în afara lor pot să îşi exercite în continuare dreptul de vot până la ora 23.59.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here