Când ar putea avea loc alegerile locale

2065

Vor putea avea loc, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii iunie. Este anunțul făcut de către premierul desemnat Ludovic Orban.
„În ceea ce privește alegerile locale, este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 și pe data de 7, pentru că sunt sărbători, Rusaliile. Să organizezi înainte de 31 mai, poți să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale și județene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă a doua parte a lunii iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu pe 21 iunie”, a declarat Orban.
În schimb, organizarea alegerilor anticipate depinde „în mare măsură” de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituțional președintelui României să dizolve Parlamentul și depinde, de asemenea, de forma finală a legislației privind organizarea scrutinului, a mai spus Orban. Potrivit liderului PNL, alegerile parlamentare anticipate se pot face în iunie, în perioada 15 – 30 iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here