Canalizarea de la Romaneşti “suge” noi bani din bugetul municipiului

380

Deşi la sfârşitul lunii iunie a acestui an, municipalitatea de la Târgu-Jiu a organizat o conferinţă de presă cu ocazia finalizării proiectului “Canalizare menajeră zonele periurbane Romaneşti şi Iezureni, judeţul Gorj”, iată că acum sume noi de bani vor fi investite pentru anumite lucrări adiacente investiţiei din cartierul Romaneşti.

Proiectul “Canalizare menajeră zonele periurbane Romaneşti şi Iezureni, judeţul Gorj” a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa Prioritară 1 Extinderea şi Modernizarea Sistemelor de Apă şi apă uzată fiind co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Coeziune. Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat optimizarea standardelor de viaţă ale populaţiei şi a standardelor de mediu prin îmbunătăţirea calităţii şi a accesului la infrastructura de apă uzată, asigurând servicii de canalizare în zonele Iezureni şi Romaneşti. Conferinţa de închidere a proiectului a fost susţinută de autorităţile locale de la Târgu-Jiu la finele lunii iunie a.c. Valoarea totală a cheltuielilor pentru realizarea acestui proiect a fost de 4.902.236,05 lei, din care 2.671.699 lei co-finanţare din POS Mediu, 1.475.834,36 lei din bugetul de stat şi 754.702,69 lei (15,39%) co-finanţare buget local (cheltuieli eligibile şi neeligibile).

Investiţie de peste 600.000 de lei
Acum, municipalitatea a alocat din nou bani pentru o serie de îmbunătăţiri ce vor fi aduse reţelei din Romaneşti, care potrivit locuitorilor de acolo, aceasta nu este încă funcţională. În ultima şedinţă de Consiliu Local, membrii acestuia au aprobat un studiu de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Racorduri canalizare menajeră cartier Romaneşti”. Conform hotărârii de Consiliu Local, care a şi trecut de votul consilierilor, investiţia adiacentă de la Romaneşti va mânca din bugetul de stat peste 600.000 de lei. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 10 luni de la debutul acestora, urmând a fi montate 207 cămine de racorduri pentru cetăţenii din Romaneşti.
“Necesitatea investiţiei derivă din faptul că imobilele existente sunt alimentate cu apă, dispun de surse proprii pentru încălzire apă caldă, iar fosele septice individuale sunt insuficiente. Numărul de imobile înregistrate în cartier este de aproximativ 207, cu perspectivă de dezvoltare, iar din condiţii igienico-sanitare, pentru creşterea gradului de confort, precum şi pentru protecţia mediului se va urmări racordarea tuturor imobilelor de locuit, cât şi a agenţilor economici la reţeaua de canalizare stradală. Racordurile pentru case se vor extinde până la limita proprietăţii private”, se arată în referatul întocmit de Serviciul Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here