Campionul bulgar Lyuben Kamenov, cu un bolid de 695 de cai putere la Raliul de la Rânca

306

Cea de-a treia etapă din calendarul competiţional al Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop – Cupa Gorjului – se va desfăşura conform programului anunţat în perioada 13-14 iunie 2015, în organizarea Clubului Sportiv Autocorex Târgu-Jiu, membru al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Potrivit organizatorului, la competiţie va fi prezent şi Lyuben Kamenov, campionul Bulgariei. Circulaţia publică va fi închisă pe Transalpina, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08.00 – 18.00, cu pauză de o oră în jurul prânzului.

DN 67 C Novaci – Rânca este gazda celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop – Cupa Gorjului, în perioada 13-14 iunie. Constantin Ciufrilă, preşedintele Autocorex Târgu-Jiu confirmă că între invitaţi va fi şi „Lyuben Kamenov, campionul Bulgariei, care va pilota un Mitsubishi Lancer EVO IX de 695 de cai putere”. Lyuben Kamenov în vârstă de 28 de ani, este campionul en titre din țara vecină, vicecampion la etapa europeană de la Rechberg, Austria și proaspăt câștigător al ultimei etape de Viteză în Coastă din Campionatul Bulgariei desfășurată weekend-ul trecut la Sliven. De asemenea, trebuie menţionat faptul că la startul etapei gorjene şi-au anunţat prezenţa majoritatea concurenţilor din întrecerea internă. Alături de aceştia va reveni Armando Battocchi, care va pilota spectaculosul Ferrari 458 Challange de grupa H, dar şi Costi Stratnic forţat la o pauză mai lungă după incidentul de la Râşnov.

Circulaţie închisă pentru public
Potrivit lui Constantin Ciufrilă, circulaţia publică pe Transalpina se închide pe tronsonul Novaci – Rânca, sâmbătă şi duminică, intervalul orar 08.00 – 18.00, cu pauză de o oră în jurul prânzului. Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 09.00 sunt programate trei  manşe de recunoaşteri, urmate de trei manşe de antrenament cronometrat. Duminică, 14 iunie, începând cu ora 09.00, se vor desfăşura două urcări de recunoaşteri, cele două manşe de concurs fiind programate la ora 13.15 (manşa I de concurs), respectiv 15.15 (manşa a II-a de concurs). Între manşele de recunoaşteri şi cele două manşe competitive este prevăzută o deschidere temporară a circulaţiei, între orele 12.00 şi 13.00.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here