Campanie electorală, în PNL Gorj

265

pnlMai este doar o lună până când, în sânul PNL Gorj vor avea loc mult discutatele alegeri interne. Deocamdată s-au anunţat, verbal, doar două candidaturi

, cea a actualului preşedinte, Dan Ilie Morega, şi cea a consilierului judeţean, Gheorghe Orzan. Purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, rautIon Răuţ susţine însă că în partid a început deja campania electorală.

Alegerile interne pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL Gorj vor avea loc pe data de 5 iunie, adică peste exact o lună de zile. Apropierea scutinului naşte însă discuţii în cadrul organizaţiei dar şi în jurul celor doi candidaţi. ,,Ne apropiem cu paşi destui de repezi de alegerile interne din 5 iunie. Practic, de astăzi(n.r. de ieri) într-o lună. Acum se înfierbântă şi se pun în lucru energii de tot felul, iar interesele sunt evident. Se crează grupurile de ofertă electorală internă, este campanie electorală pentru alegerile interne, fiecare este liber să îşi spună punctul de vedere şi avem luări de poziţie de tot felul, înclusiv a celor care, cum se spune în popor, se mai încintă (sic!) tărâţea în ei. Dacă din tărâţă sunt făcuţi nu se poate încinge altceva”, a declarat Răuţ.
Manta, face galerie lui Orzan
Fostul membru în PNL Gorj pentru unii şi actual membru al organizaţiei pentru alţii, Pantelimon Manta, în opinia lui Ion Răuţ, este văzut că face campanie lui Gheorghe Orzan, contracandidatul lui Morega. ,,Am văzut, chiar şi săptămâna aceasta, poziţii publice ale lui Manta care se gudură pe lângă unii dintre membrii de partid, că dânsul, nemaifiind membru de partid îşi alege câte unii dintre membrii care sunt, şi face şi el galerie. Asta este poziţia pe care o mai poate avea vizavi de activitatea partidului. Nu se înţelege foarte bine cui face dânsul galerie dar, pentru că există doar două oferte pentru conducerea partidului, Morega şi Orzan, se înţelege că nu i-ar face lui Morega. Prin deducţie logică credem că îi face lui Orzan, dar din punctul meu de vedere nu îl favorizează prea mult pe Orzan că îi face Manta galerie, că la alegerile din partid Manta trebuie să se bazeze pe voturile delegaţiilor la conferinţa judeţeană şi nu pe voturile celor din afara partidului, că nu există aşa ceva”, a declarat Răuţ.
În apărarea lui Dian ?!
În ce priveşte prezenţa vineri, în control, a deputatului Ionuţ Stoica la PNL Gorj, Răuţ susţine că acesta nu ar fi venit aici să verifice reclamaţiile făcute de grupul de liberali care contestă alegerile municipale care au avut loc recent, şi nici alegerea lui Dian Popescu. Ionuţ Stoica, secretarul coordonator adjunct al liberalilor din Oltenia a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute un control tematic la organizaţia din Gorj pe care o coordonează.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here