Călinoiu le-a dat ultimatum la trei şefi din Protecţia Copilului

319

1Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a organizat, vineri, o şedinţă fulger la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Teoretic, tema discuţiei a fost o analiză a situaţiei financiare a instituţiei. Practic, la întâlnire s-a pus în discuţie şi schimbarea conducerii DGASPC Gorj. În cadrul şedinţei, Călinoiu le-a dat un ultimatum atât directorului general al instituţiei, Constantin Preoteasa, cât şi directorului economic, Dorela Mischie. Nu a scăpat de ultimatum nici şeful Serviciului Juridic şi Contencios, juristul Marius Blându.

Preşedintele Consiliului Judeţean este foc şi pară pe conducerea DGASPC Gorj. În urma şedinţei de vineri, Călinoiu a dat un ultimatum conducerii acestei instituţii şi aşteaptă ca în următoarele două săptămâni directorul general Constantin Preoteasa să-şi depună dosarul de pensionare sau demisia. În caz contrar, directorul Preoteasa ar putea fi demis. Aceeaşi soartă o are şi directoarea economică a DGASPC Gorj, Dorela Mischie, care a fost ameninţată că va fi schimbată din funcţie, în următoarele două săptămâni. În ceea ce-l priveşte pe juristul Marius dgaspcBlându, şeful Serviciului Juridic şi Contencios din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, surse din interiorul instituţiei susţin că Ion Călinoiu i-a transmis juristului şef că nu se mai regăseşte în organigrama de anul viitor. Călinoiu este supărat pe Blându pentru că juristul ar fi întârziat să depună recursurile la procesele înaintate de angajaţii DGASPC Gorj, aceştia câştigând în instanţă, iar Protecţia Copilului fiind bună de plată.

Gruia a refuzat postul lui Preoteasa

De la şedinţa de vinerea trecută a lipsit însă directorul general Constantin Preoteasa. Acesta se află în concediu medical şi se afla la acea oră în capitală, din motive de sănătate. Între timp, până la alegerea unui înlocuitor al lui Preoteasa, continuitatea la conducerea DGASPC Gorj va fi asigurată de directoarea adjunctă a instituţiei, Ninela Natalia Gruia. În plus, se pare că acesteia i s-a propus să ocupe şi funcţia de director general al DGASPC Gorj, după plecarea lui Constantin Preoteasa, propunere pe care Gruia a refuzat-o.

Fiul lui Puiu Diaconescu, ofertat de Călinoiu

constantin_preoteasa_3De altfel, surse din DGASPC spun că propunerea de ocupare a funcţiei de director general al acestei instituţii i-a fost făcută şi lui Laurenţiu Diaconescu, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, totodată fiul consilierului judeţean PSD, Puiu Diaconescu. Se pare, însă, că Laurenţiu Diaconescu nu-şi doreşte să conducă instituţia, deşi, la un moment dat în scandalul “PSD Bumbeşti-Jiu” tocmai acest lucru se vehicula, că tatăl directorului adjunct ar face presiuni tocmai pentru a-i asigura postul lui Preoteasa, fiului său. Deocamdată, nu se ştie cine îi va înlocui pe cei trei şefi ai DGASPC Gorj, vizaţi spre a fi schimbaţi de la conducerea CJ Gorj. Cert este că Ion Călinoiu le-a dat un ultimatum de două săptămâni, timp în care aceştia trebuie să decidă cum aleg să părăsească funcţiile pe care le deţin în instituţie.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here