Căldură la godin pentru minerii de la Cariera Roșia! Salariații au găsit alternative la reșourile electrice

2755

După incidentul de la finalul lunii septembrie de la Cariera Roșia, cea mai mare din CE Oltenia, când un electrician din Drăguțești și-a pierdut viața electrocutându-se într-o baracă în care s-a adăpostit de ploaie, conducerea unității a decis să interzică sursele de încălzire electrice din producție. Urma ca, unitatea să asigure instalații conforme de încălzire, verificate de firme de profil, din afara companiei. Cum acest demers a fost doar declarativ, dar reșourile și caloriferele electrice au dispărut din barăci, salariații au găsit soluții.

În Cariera Roșia, minerii care lucrează în producție se încălzesc, de luna trecută, doar la godin. Este vorba despre o sobă improvizată dintr-o țeavă și un burlan în care se introduc resturi de cauciuc și cărbune. Astfel se improvizează o sobă în aer liber, la care se încălzesc toți angajații de pe un utilaj.
Mai exact, la pauză excavatoristul coboară la godin, se încălzește, apoi urcă iar pe utilaj. La fel fac și electricienii, lăcătușii mecanici, vulcanizatorii, într-un cuvânt tot personalul care deservește un utilaj.
Fotografii cu modul rudimentar în care se încălzesc salariații au ajuns pe rețelele de socializare, creându-se un flux de opinie negativă la adresa celor care nu se gândesc să le asigure încălzire minerilor care lucrează în aer liber, în condiții vitrege. Salariații au explicat că preferă aceste sobe rudimentare decât o comisie de disciplină care îi poate sancționa dacă sunt prinși de șefi cu vreun reșou electric ori un calorifer în barăci.La TESA problema cu caloriferul este alta, acolo nefiind risc de electrocutare cum se întâmplă în producție.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here