Cadru didactic reclamat pentru bani împrumutaţi şi nerestituiţi părinţilor

204

parinteUn nou scandal este înregistrat de sistemul educaţional din judeţ, anul 2011 fiind unul extrem de „aglomerat” din acest punct de vedere, după ce părintele unui elev de la Colegiul Auto Traian Vuia a reclamat o situaţie absolut inedită cu o profesoară de aici.

Pompiliu Năpârcă are fiul în clasa a XI-a şi cu mare greutate a acceptat pe vară să împrumute cu 1000 de lei pe diriginta acestuia. Femeia i-a spus că are probleme grave şi că îi sunt necesari banii respectivi, promiţând printr-un act scris de mână că restituie suma până la începerea anului şcolar. Evident că tatăl naiv nu a mai văzut nici un leu, iar acum s-a decis să facă publică situaţia respectivă pentru că ştie că mai sunt şi alţi părinţi în situaţia sa şi, în plus, el a cerut o anchetă şi din partea Poliţiei, după ce a depus o plângere şi la Judecătoria Târgu Jiu.

„Mă voi judeca oriunde cu dumneaei şi ştiu că voi avea câştig de cauză. A semnat negru pe alb că îmi dă banii după un anumit timp, dar acum nu cred că ea, de bună voie, îmi va mai restitui vreun leu. Mi-a dat SMS-uri că nu are de unde, am înţeles că pe vacanţa de vară nu li s-au dat salarii la şcoală, deci mi-a luat banii. Bine că nu i-am dat 300 de euro cât mi-a cerut iniţial. Am avut prin casă strânşi doar 1000 de lei şi m-am gândit să o ajut, mai ales dacă a promis în scris că îi restituie. Acum atât îmi doresc, să fac rost măcar de un bănuţ ca să îi cumpăr lumânări”, spune bărbatul, care ieri a adus situaţia respectivă şi la cunoştinţa conducerii liceului. Directorul Gabriel Amza i-a spus însă lui Năpârcă un lucru pe care bărbatul îl anticipa. Conducerea şcolii nu poate reţine din salariul profesoarei respective decât dacă există o sentinţă judecătorească definitivă. Altfel, spune directorul, o anchetă administrativă „nu se impune”, deşi acesta menţionează că nici lui nu i se pare normală o astfel de practică, prin care părinţii să „împrumute” cu bani dirigintele unei clase.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here