Cad măștile Simonei Mărgăian! Rechizitoriul desființează în totalitate telenovela inculpatei de la Scoarța

5911

• Simona Mărgăian a prestat în cel puțin cinci cluburi din Italia, dansând în lenjerie intimă și fără lenjerie, asta în separeuri numite ,,prive”
• Între 2006-2008 l-a înșelat, prin aceeași metodă, pe italianul Riviezzi Ventura, de 47 de ani, cu 300.000 de euro; păgubitul i-a făcut plângere penală
• Italianul Guido din Firenze, de 60 de ani, cunoscut în barul EXCELSIOR, îi plătea lunar 15.000 de euro să nu mai lucreze ca dansatoare. Vacanțe, la pachet
• Giuseppe, italianul nr.4, i-a oferit Simonei bijuterii și un BMW SERIA 525, înmatriculat de fosta dansatoare pe numele mamei sale. Dosar penal în acest caz, certificatul de înmatriculare a fost falsificat, mașina vândută pentru 5000 de euro
• Roberto din Montecatini, italian de 65 de ani, îi plătea chiria apartamentului unde locuia. Relația amoroasă s-a consumat în perioada 2010-2012
• Ettore, de 50 de ani, cunoscut la Cremona, o întreținea cu bani
• Borocelli Filippo, de 50 de ani, a avut o relație cu Simona Mărgăian înainte de Francesco Thiella
• Thiella a înghițit escrocheria sentimentală ,,domniță la ananghie”, iar asta l-a costat 1.180.000 de euro
• Simona, o relație amoroasă cu un român stabilit în Dubai
• Caracterizarea inculpate în rechizitoriu, pe înregistrările ambientale: limbaj licențios și agramat, viclenie, lăcomie, rapacitate, capacitate de a disimula, narcisism…

Rechizitoriul în cazul Francesco Thiella vs. Simona Mărgăian, de 437 de pagini, întrecere orice închipuire, fiind explicată astfel perioada de trei ani și cinci luni în care s-a lucrat la acest dosar penal, fiind importante pentru anchetă inclusiv investigațiile mass-media din acest dosar, intervențiile publice ale părților implicate, dar și dovezile puse la dispoziția anchetatorilor de martori și de reclamantul aflat la vârsta de 73 de ani la momentul depunerii plângerii penale.

În baza mărturiilor aflate în rechizitoriu, se creionează clar activitatea infracțională a inculpatei, metoda folosită pentru înșelarea repetată a unor cetățeni italieni, activitatea sa în cluburi de noapte până la găsirea unui client care să o întrețină, ruperea de acesta prin deplasări în România ori în Dubai la momentul în care victima nu mai este interesantă din punct de vedere financiar și găsirea unui alt domn de vârsta a treia care să salveze ,,domnița la ananghie” în care poza Simona Mărgăian.
Gorjeanca plecată ,,la plimbare” în Italia, cum aceasta declară la un moment dat public, ajunge să presteze în perioada 2005-2015 ,,în mai multe cluburi de strip-tease din orașele Milano, Lecco și Florența”, mai exact la clubul Foca Loca, Excelsior, Carozzeria, Pupa Club și Domo, sub coordonarea unui anume Pino. Simona nu este imaginea acestor cluburi, se arată în rechizitoriu, ci are ,,relații amoroase cu mai mulți cetățeni italieni de vârstă înaintată, de la care a obținut sume însemnate de bani, precum și bunuri – bijuterii, automobile, vacanțe în destinații de lux etc”.
Activitățile de serviciu ale inculpatei cuprindeau dansul erotic în incinta acestor localuri de profil, unde ea interacționa cu italieni aflați la vârsta a treia, ,,pe care îi atrăgea în locuri special amenajate ,,prive”, unde putea beneficia de intimitate, dansul erotic fiind prestat fără lenjerie intimă”. În rechizitoriu sunt prezentate și relațiile cu cei șapte italieni și un român, cu fostul soț pe care acum îl critică, lucruri susținute și de fostul partener de viață al Simonei Mărgăian și recunoscute parțial de către aceasta, pentru a se demonstra că metoda folosită cu Francesco Thiella era deja o obișnuință pentru Simona Mărgăian.

Zece mașini ,,produse,, în perioada 2008-2011
De altfel, prin înșelarea acestor bărbați, doar doi pornind acțiuni penale împotriva acesteia, în perioada relației acesteia cu fostul soț, sunt înmatriculate pe numele părinților Simonei Mărgăian zece autoturisme. De altfel, fostul soț achiziționează, la acel moment, un teren în Lintea, comuna Scoarța, pe care edifică amândoi vila de piatră pe care se află pus sechestru asigurator, se arată în rechizitoriu.
În cuprinsul documentului se arată că sunt dovezi potrivit cărora Thiella i-a virat Simonei 190.420 de euro, dintre care 35.700 pentru casa părinților acesteia și pentru clădirea FTE, 13.400 de euro pentru cheltuieli diverse, 72.800 de euro trimisă lui Dascălu Cătălin în Dubai, pentru realizarea unui proiect fictiv imobiliar în Emirate, bani cheltuiți de acesta pe cazare într-un hotel de lux și cumpărarea unor obiecte vestimentare de lux. 10.800 de euro pe alte cheltuieli fictive pentru avocați, bani pe care nu i-a dat acestora, 7640 de euro, plus un colier cu rubine, oferiți pentru acoperirea unor cheltuieli fictive cu utilitățile, botez nepot, creme, 6010 euro pentru tratamentul pretinselor afecțiuni ale sale ori ale tatălui, 20.000 de euro pentru cumpărarea unui autoturism Mercedes pe care ar fi trebuit să îl folosească cu reclamantul, 3050 de euro pentru bilete de avion. Astfel se adună cele 50 de acte materiale care apar în dosar. Ultimele două acte materiale, 51 și 52, au legătură cu vânzarea apartamentului urmat prin inducerea în eroare a victimei și a dreptului său de uzufruct, pentru care primește 480.000 de euro, sumă utilizată pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.

Cadourile, departe de a fi cadouri
În cuprinsul rechizitoriului se subliniază că aceste transferuri a unor importante sume de bani au reprezentat de fapt investiții ale părții civile în propriul viitor, în proiectele expuse cu insistență de inculpată, procurarea sumelor efectuându-se cu mari dificultăți, prin împrumuturi bancare, prin economii dureroase, prin prestarea unor munci suplimentare, prin vânzarea tuturor obiecte de valoare din apartament, pornind de la tablouri și ajungând la mobilier și mașini și făcând împrumuturi de la diverși amici.

Banii din apartamentul lui Thiella: o mașină pentru Mărgăian, achitat apartamentul din Ștefănești
Din cei 480.000 de euro, Simona Mărgăian a cumpărat un autoturism de 81.300 de euro pe numele actualului soț, a plătit cu 58.121 apartamentul din Ștefăneștii de Jos, a plătit creditul mamei sale la Banca Cooperatistă, adică 13.363 de lei, și-a cumpărat un ceas de lux cu 29.729 lei, marca Hublot Clasic Fusion Skeleton, fotografie găsită în telefonul Simonei la percheziția informatică, a cumpărat un alt apartament în București, cu 51.000 de euro, pe care l-a închiriat. De asemenea, din banii pe apartamentul lui Thiella, Simona a cumpărat un apartament în Năvodari, cu 80.600 de euro, pentru care a dat anunț de închiriere, dar și, cu 56.000 de euro, un alt apartament în Complexul Cosmopolis din Ștefăneștii de Jos, trecut pe numele mamei sale.
A mai cumpărat un cap tractor cu 15.000 de , iar în perioada octombrie 2017-ianuarie 2019 a extras din cont mai multe sume de 5000 de euro, totalizând astfel 54.700 de euro. Banii cu care a cumpărat cele două mașini, Mercedesul alb și Mercedesul gri, au fost considerate de procurori drept rezultate ale infracțiunii de spălare de bani în formă continuată, considerând că astfel inculpata a încercat să ascundă proveniența ilicită a acestor sume de bani folosite pentru achiziție. Imediat după încheierea formalităților de vânzare ale apartamentului din Milano, Simona nu îi mai răspunde lui Francesco Thiella. Îi trimite mesaje neadevărate de pe numărul mamei sale, prin care îi spune că a pierdut toate imobilele în favoarea fostului soț și minte de decesul bunicii sale, femeia fiind și acum în viață.Deși primește apeluri și mesaje disperate de la Francesco, care nu are bani nici de plata chiriei, inculpata îi spune acestuia că l-a mințit pe toată perioada relației, îi spune că acesta i-a purtat ghinion, că trebuia să îi revină toți banii din apartament, nu jumătate, amenințându-l că dacă o mai caută pe ea sau membrii familiei ei va anunța poliția.Mai mult, îi trimite lui Francesco mesaje batjocoritoare, întrebându-l dacă mai merge prin baruri și oferindu-se batjocoritoare să îl ajute să meargă ,,prin baruri”, încetând apoi orice comunicare. Procurorul de caz arată că, analizând fotografiile din telefonul mobil al inculpatei, aceasta a dus la îndeplinire toate planurile de viitor expuse lui Thiella, dar fără acesta. Mai exact, bronzatul în țări exotice, nu cu Thiella, ci cu actualul soț, organizarea de petreceri, prezența în locuri de agrement, achiziționarea unor accesorii de lux, cumpărând trei apartamente pe care le-a închiriat și un autoturism Mercedes de 80.000 de euro. Se menționează petrecerea dată la Târgu-Jiu, de ziua soțului Mărgăian, cu tortul Mercedes, mașina cu fundiță și florile primite chipurile de la Mărgăian.
Este depusă la dosar fotografia cu geanta de bani, postată de Gorjeanul, fotografie despre care respectivul a declarat în fața anchetatorilor că a preluat-o de pe Internet. Disperarea lui Francesco este similară cu cea a lui Riviezzi Ventura în 2008, adică rămânerea fără locuință, fără niciun ban, fără mijloace financiare, batjocorit și amăgit și cu trei împrumuturi bancare.

Relația cu Cătălin din Dubai
În 2015, când Simona se consideră deja proprietara apartamentului lui Francesco, plănuind să îl vândă imediat, dar necunoscând că are doar drept de uzufruct asupra imobilului, revine în România. Se ceartă cu fostul soț și începe o relație cu Cătălin Constantin, român stabilit în Dubai, pe care îl cunoaște pe Instagram. Mai precis, în februarie 2016 pleacă la Milano, după o ceartă cu fostul soț, și îi spune lui Francesco că are nevoie de o vacanță. Pleacă în Dubai, unde locuiește timp de o lună la un hotel de cinci stele cu Cătălin, o noapte de cazare fiind 800 de euro. Costul cazării se ridică la 30.723,67 de euro, beneficiind de servirea mesei și băuturilor în cameră, serviciu de cameră, curățare haine pentru două persoane. În luna petrecută în Dubai, Simona inventează o prietenă și cumpărarea unei vile în Dubai, unde să își realizeze un salon. Pentru a cere permanent diverse sume de bani de la Francesco, aceasta îi spune acestuia că a primit flori de la fiul președintelui din Dubai, deși Emiratele Arabe sunt Republică, pentru a-l face gelos pe acesta. Francesco trimite sub aceste mesaje și telefoane 78.000 de euro, în contul lui Cătălin, pentru Simona. În fața procurorului, Simona recunoaște că nu a închiriat nicio vilă în Dubai, deși îl minte pe Francesco că a plătit chiria pe un an a unei vile cu piscină în valoare de 120,000 de euro și ar fi pierdut ulterior întregul avans. În perioada aceasta, Francesco dezvoltă sentimente de gelozie față de Cătălin și, prin intermediul unor înregistrări ambientale, înregistrează discuții ale acesteia cu respectivul, la revenirea din Dubai, dar și ale acesteia cu mama sa. Înregistrările se fac cu un reportofon, pe care acesta nu le ascultă însă, refuzând să creadă ce i se întâmplă.

Simona îl numea pe Thiella ,,moșulică”
În înregistrarea surprinsă de Thiella apare și o conversație a Simonei cu Cătălin. Aceasta îl numea pe Francesco ,,moșulică”, de care râde pe motiv că italianul ar fi ajuns la concluzia că românul din Dubai s-a îndrăgostit de aceasta. Simona îi povestește lui Cătălin că mama ei îl acceptă. În una dintre discuții apare și Francesco, despre care Simona spune ,,îmi vine să îi dau cu ceva în cap”. În timp ce Francesco îi prepara un suc, Simona, care vorbea cu Cătălin, vorbea pe un ton scăzut la telefon, de genul: ,,așa, spune, ca să-l plimb pe ăsta că mă disperă. Pe înregistrarea ambientală este surprins însă și un act sexual între Simona și ,,moșulică”.

Limbaj agramat, leșin și plâns la comandă, minciuni, viclenie și lăcomie nemăsurată
Rechizitoriul nu este nici măcar la jumătate, dar arată cum a fost văzută respectiva în înregistrările ambientale. Mai precis acesteia i se evidențiază:
,,limbajul licențios și agramat, tonalitatea stridentă, timbrul vocii abraziv, capacitatea inculpatei de a-și disimula sentimentele, de a acuza dureri, de a plânge (a se vedea emisiunile televizate, înregistrate și depuse pe suport optic la dosarul cauzei), de a simula leșinuri – a se vedea procesul verbal întocmit de organele de cercetare penală care au asigurat escorta inculpatei cu ocazia reținerii preventive, de a improviza și a relata cu intonație și gesticulație neadevăruri pe care o persoană cu condiție medie nu ar putea să le creadă, rapacitatea, narcisismul, viclenia și lăcomia nemăsurate, reprezintă adevăratele trăsături ale inculpatei, ce se desprind fără echivoc din discuțiile ambientale interceptate și din mesajele transmise părții civile, care se coroborează cu înscrisurile depuse”. Simona Mărgăian este trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată. Simona Mărgăian nu a recunoscut niciodată acuzele care i se aduc, în orice intervenție publică vorbind de acest dosar drept o telenovelă și considerând că banii primiți de la Francesco sunt doar cadouri. De ceilalți italieni pomeniți în cauză Simona Mărgăian nu face vorbire nici măcar odată.
Va urma..
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here