Cabinetul stomatologic, închis pe timp de noapte. „Este inadmisibil!”

2921
Knowing exactly what to do. Neat qualified private doctor reaching for her dental mirror for running a checkup on her little patient

Gorjenii, care au urgențe stomatologice noaptea sau în weekend, sunt siliți să suporte durerea. Cabinetul din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu are program până la ora 22.00. „Situația este inadmisibilă”, reclamă Radu Miruță, președintele USR Gorj, care cere soluții „de îndată” de la autoritățile județene.

„Inadmisibil! În județul Gorj, după ora 22.00 sau oricând în weekend, dacă ai o urgență stomatologică, poți sta pe o bancă uitându-te când spre Spitalul Județean, când spre Consiliul Județean, însă nimeni nu îți poate oferi asistență în cadrul spitalului, chiar dacă se plătesc contribuții de sănătate pe toate veniturile. În județ există în jur de 200 de medici stomatologi, dintre care mulți au contract cu C.A.S. Gorj. Cabinetul stomatologic din cadrul spitalului are însă program până la ora 22.00 (când unul dintre cei doi medici nu este în concediu)”, susține Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Până se va putea face o secție în cadrul spitalului, așa cum farmaciile care au contract cu CAS Gorj sunt obligate să facă gărzi, pe banii lor, dacă nu există una cu program nonstop, așa pot face și medicii stomatologi, o gardă la 3-4 luni, eventual pe banii CAS, adică ai contribuabililor, este de părere liderul USR Gorj. „Dacă s-ar impune fiecărui medic care dorește contract cu CAS să asigure permanența, să fim cinstiți, acum ar însemna o noapte la aproximativ 3-4 luni de zile, poate că unii ar renunța la contract, poate că suma fixă pe care CAS ar împărți-o la mai puțini rămași interesați ar deveni mai tentantă și astfel s-ar justifica financiar și asigurarea unei gărzi, nu pe banii medicilor”, mai spune Miruță.
În orice caz, situația actuală, cea în care de seara nu ai cui să te adresezi pentru o urgență stomatologică în spitalul județean, este inadmisibilă, mai spune tânărul politician. „Servicii de sănătate nu înseamnă doar unele, cu atât mai mult cu cât contribuții de sănătate se încasează pe orice. USR Gorj solicită conducerii Consiliului Județean Gorj, Spitalului Județean de Urgență și Direcției de Sănătate Publică Gorj implementarea unei soluții de îndată”, conchide Miruță.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here