Cabine de vot special amenajate pentru alegătorii cu stare febrilă

1141

Vot în pandemie! Autoritățile locale pregătesc un set de reguli pentru ziua votului, luând în calcul inclusiv asigurarea unor cabine de vot dedicate în cazul în care la o secție de votare se va prezenta un alegător care prezintă o stare febrilă.
„Avem în discuție, în acest moment, și niște norme de pregătire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmează să apară prin ordin comun și norme pentru ziua votului. (…) Pentru momentul votului avem niște circuite la fiecare secție de vot, după cum avem și, dacă avem, de exemplu, un alegător febril, niște cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluați, sunt duși la cabina de vot dedicată în secția de vot și dezinfectată după. Există varianta cu aerisirea sălilor unde se desfășoară procesul de vot o dată la două ore sau de câte ori este nevoie, cu prezența dezinfectantului și contactul cât mai puțin, dezinfectante cât mai multe și la ieșirea din secția de vot”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, precizând că va exista personal care să verifice respectarea acestor reguli în fiecare secție de vot.
Nu vor fi uitați nici alegătorii care sunt în izolare la domiciliu sau la spital. „Sunt acele urne mobile și numărătoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflați în izolare la domiciliu”, a mai spus Tătaru.
Alegerile locale au loc pe 27 septembrie.
În Gorj se vor amenaja peste 330 de secții de votare.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here