Cabine de videoconferință pentru instanțele din Gorj

706

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că ministerul a declanşat procedura de achiziție de cabine pentru videoconferințe, care vor fi trimise la fiecare instanță din țară, pentru a evita transferul deținuților între penitenciare şi instanțe aflate la sute de kilometri depărtare.

„Anul trecut, din cei aproximativ 20.000 de deținuți, 15.800 au fost transferați, deplasați de la penitenciarul în care erau deținuți la instanțe sau instanța la care aveau afaceri judiciare. Şi-l aduci de la Constanța dacă are un proces la Focşani sau îl duci de la penitenciarul Focşani la Constanța, dacă are un proces acolo. Ori, din 20.000 de deținuți, 15.800 să aibă această «mobilitate» este o cheltuială foarte mare, înseamnă gardienii care îi însoțesc şi care îi păzesc, înseamnă timp şi cheltuială de resursă umană şi mobilitatea lor nejustificată. Am declanşat procedura de a cumpăra, de a achiziționa cabine pentru videoconferință, pe care să le trimitem la fiecare instanță de judecată din țară. Dacă tehnologia modernă ne permite, păcat ar fi să nu o folosim în beneficiul actului de justiție”, a declarat Tudorel Toader, la Focșani.
De asemenea, ministrul Justiției a anunțat că în perioada următoare vor fi achiziționate peste 200 de maşini, câte una pentru fiecare instanță, iar autovehiculele vechi vor fi casate sau cedate altor instituții.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here