Ca la noi, la nimeni – Ziua cea mai neagră, economia foarte neagră!

646

Motto: „Câinii latră, ursul merge.” – Zicală românească

Luni, întrucât s-au înregistrat niște rezultate alarmante în cifrele anunțate de către Grupul de Comunicare Strategică (Oare de ce-i zice strategică?), Președintele Klaus Werner Iohannis a mai făcut o declarație de presă, după ce se-ntâlnise cu chirurgul de Huși ajuns ministru al (Ne)Sănătății noastre – Nelu Tătaru, cu un secretar de stat din același minister și cu Șeful Secției ATI de la Spitalul Militar Central „Carol Davilla” din București. Cică s-a consultat cu specialiști. Dar nu știm în ce este specialist Nelu Tătaru, un chirurg oarecare din Hușiul Vasluiului, cu o mare vechime ca șef al Filialei PNL județene. Adică un activist de partid ce ar fi făcut carieră de prim-secretar PCR al județului Vaslui și înainte de 1989!
Degeaba am invoca datele „de specialitate”, anunțate de președintele Klaus Werner Iohannis, că tot nu ne-ar folosi la nimic. Cică România ar avea mai multe paturi ATI, dar ceva mai puține ventilatoare. Criticii săi ne zic că stăm mai rău cu cadrele medicale, insuficiente și obosite după atâtea luni de chin la patul bolnavilor cu COVID-19.
Nu-s prea mulți acești critici, totuși. Opoziția este destul de firavă, iar presa scrisă pe cale de dispariție și televiziunile independente de PNL lipsesc aproape cu desăvârșire. În motto, ne-am referit la faptul că cel mare și tare face ce vrea fără să-i pese de cei nemulțumiți; cel ce se simte cu adevărat puternic îi sfidează pe cei slabi, oricât ar fi de mulți și răi de gură. Iar economnia nu interesează PNL. Din prostie și hoție nu iese nimic bun!
Aseară, Bufnița de la ora 18.00 iar a prorocit, bănuiesc, chestiuni necurate ce ne-ar paște pe cei neascultători.
*
ORBAN, NECUNOSCUT LA PARIS! O vizită făcută în grabă de prim-ministrul Orban la Paris ne-a oferit două episoade inedite. În timpul întâlnirii sale cu premierul francez, Jean Castex, acesta i-a uitat numele invitatului său de „onoare”. Dacă l-o fi știut vreodată. Premierul Franței a apelat la o hârtie, pe care îi era scris numele.
SĂ VINĂ FRANCEZII, ROMÂNII SĂ DISPARĂ! Al doilea episod trăznit l-a constituit prezentarea la Paris, în fața oamenilor de afaceri ai Franței, a Programului de guvernare. De care românii și oamenii de afaceri băștinași nu aflaseră nimic până acum. Mă rog, cei 3.000 de kilometri de autostradă mincinoși nu interesează pe nimeni. Dar în alte afaceri vor investi oamenii de afaceri din Franța, întrucât firmele românești au toate șansele să falimenteze sub Guvernul Iohannis-Orban-PNL!
Iar Orban Ludovic, cel care a bătut drumul până la Paris ca să semneze contractul cu corvetele – pentru care România va plătit miliarde de euro! -, nu a vorbit liber. Citindu-și integral discursul ținut în prezența omologului său francez. Mai existaseră încă două firme interesate de producția corvetelor, inclusiv una olandeză, care le-ar fi produs în România unde are un șantier naval. De vreo licitație, nici nu cred că poate fi vorba!
REZULTATE NEGRE. Așa cum prevedeau specialiștii universitari Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, miercuri, s-au înregistrat 5.343 cazuri de noi infectări cu COVID-19, 107 de morți, iar 861 de bolnavi se luptă pentru viața lor la ATI! Situația este îngrozitoare și este scăpată de sub control.
ATENȚIONAREA LUI STREINU-CERCEL. Locuitorii României trebuie să se protejeze și să respecte toate măsurile de protecție pentru a nu se infecta și a nu transmite virusul mai departe.
Numărul pacienților cu COVID-19 va crește din ce în ce mai mult, iar medicii vor face față cu greu situației, atrage atenția prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București.
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here