Ca la noi, la nimeni – Vrute și nevrute despre averea fostului șomer Orban!

571
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Lumea vede, ascultă, vorbește, vede greșit, ascultă puțin și vorbește mult.” – Roberto Benigni

În general, nu iese fum fără foc! După ce a scăpat de urmărirea sa de către DNA, Orban Ludovic – devenit între timp președintele PNL-PDL -, urmare a participărilor sale la protestele din Piața Victoriei, unde striga: „Cine nu sare, ia condamnare!”, plus slugărnicia față de șefa DNA de atunci, sibianca Luluța, mai cunoscută și drept Laura Codruța Kovesi, care l-a scos basma curată dintr-o acuzație că ar fi cerut/luat mită 50.000 de euro din partea denunțătorului Umbrăreanu, individul rămas fără Primăria generală a Capitalei și fără „coledzi” de Parlament s-ar descurca de minune ca șomer.
Cum s-a descurcat „șomerul de lux” Orban Ludovic am aflat mult mai târziu. Ba din laudele parlamentarului PNL Cristina Trăilă, că firma soțului ei l-a cooptat drept consultant tehnic la Doru Trăilă&Asociații, deși ca inginer constructor nu se știe precis ce fel de consultanță putea oferi unei firme de avocatură. Dintr-o recentă Declarație de avere a individului Orban Ludovic s-a înțeles că primea 9.000 de lei anual, deși a uitat să scrie încă un zero. Banii fiind, în realitate 90.000 de lei/an! Cât primea exact domnul Orban, fost șomer de lux. La aceeași firmă mai era consultant și fostul general SRI, acum în rezervă, D. Dumbravă. Nu erau singurii bani primiți de Orban Ludovic, întrucât mai figura pe ștatele de plată ale firmei Sanimed International, patron Cătălin Hideg, un personaj controversat, având legături cu masoneria și cu mediul academic din SRI, de unde mai primea aproape 300.000 de lei anual. Bașca faptul că Orban are acțiuni la compania unui miliardar rus, apropiat al președintelui Vladimir Putin. Nu toate acestea figurează în Declarația sa de avere. Unele da, altele nu.
Lui Cătălin Hideg i-a acordat mai multe contracte cu statul, cele cu Primăria Timișoara – condusă de liberalul Nicolae Robu – sunt cele mai multe. La nivelul țării, Firma Sanimed International a primit sute de contracte. Iar Cătălin Hideg a găsit-o pe bucătăreasa Maria-Mioara Cristian, din satul Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu, a pus-o administratorul unei firme ce a importat din Turcia, în plină pandemie, nu mai puțin de 1.750.000 măști de protecție, în valoare de 12 milioane de euro! Dar asta-i, totuși, mega-afacere.
Nu se știe de ce, dar mega-afacerile din vremea stării de urgență sunt fără licitație, date la prieteni ai PNL. Cum ar fi Cătălin Hideg, Cristian Burci (patronul de la Adevărul!), care s-ar fi asociat cu un arab din Abu Dabi. Mai este amestecată și ANTIFA, dar dacă ne aducem aminte, protestatarul Orban Ludovic(PNL) și Dan Barna(USR) scandau în Piața Victoriei mai anii trecuți: „Corupții la pușcărie, nu la guvernare!
ION PREDOȘANU

P.S. Despre afacerea administratorului-bucătăreasă la Uzunu, comuna Călugăreni, județul Giurgiu, prim-ministrul Orban Ludovic zicea că a trimis Corpul de Control al Guvernului LuCOVID. Nu s-a mai auzit nimic de vreo anchetă! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here