Ca la noi, la nimeni – Viitorul României depinde de votul dumneavoastră!

151

Fiecare popor are conducătorul pe care îl merită!, spune o vorbă valabilă şi pentru ultimii zece ani ai năpăstuitei şi, parcă, blestematei noastre ţări, România. Cele două mandate prezidenţiale ale celui care va rămâne în istorie drept creatorul Regimului Băsescu au fost mult prea mult. O perioadă mai sinistră nu mai cunoscuseră meleagurile noastre de pe vremea ciumei din timpul lui Vodă Caragea!
Este şi motivul alegerii drept motto a celebrei epigrame a lui Păstorel: „Din Banat până la Iaşi/ Se resimte lipsa sării,/ Fiindcă cei mai mulţi ocnaşi/ Au ajuns la cârma ţării.” Iar dosarele penale ale cetăţeanului Traian Băsescu – multe avute chiar înainte de a deveni preşedinte – precum Dosarul Flota, casa-viloi şi nu bloc cu 9 apartamente, cum dezinformează Măria Sa ”Il Comandante” -, mai nou Dosarul moşiei Nana, spălarea de bani şi altele confirmă spusele epigramistice ale genialului Păstorel. Başca faptul că şi-a apropiat numai corupţi prin preajmă, majoritatea dintre ei aflaţi acum în suita altui candidat ce se dă popular , în persoana sasului Klaus Iohannis – deci continuator al băsismului, ca desemnat de Alianţa Creştin Liberală, adică PDL şi PNL, ultimul renunţând la istoria sa de aproape 140 de ani şi chiar la liberalism. Căci liberal adevărat n-a mai rămas decât Călin Popescu Tăriceanu şi oamenii din jurul viitorului pratic liberal reformator.
Interesant, pentru turul doi, moderatul lider maghiar al UDMR, Kelemen Hunor,  n-a luat o decizie cu cine vor vota ungurii. Numai că acordarea voturilor către sasul Iohannis este exclusă. Ungurii şi saşii nu s-au înţeles prea bine sau chiar nu s-au avut bine deloc. În plus, saşii nu sunt percepuţi ca o minoritate reală, ci doar ca una statistică. Cei mai mulţi dintre saşi au plecat în Germania, iar bisericile lor evanghelice fiind părăsite. Despre ceilalţi candidaţi, numai de bine. Cel mai important este ca pe 2 şi 16 noiembrie să ieşiţi la vot. Exprimarea dreptului domniilor voastre la alegeri libere, pentru care au murit mulţi oameni în decembrie ‘89, la Marea Învălmăşesală, va fi decisiv în ceea ce priveşte viitorul României pentru cel puţin 5 ani! Iată de ce, fac un apel cetăţenesc spre a ieşi duminică la urne. Avem şansa de a scăpa de băsism! Nu dintrodată, întrucât Traian Băsescu şi-a plantat oamenii lui, care să-l protejeze chiar pe el de justiţie. Başca faptul că nici mentalitatea nu se schimbă aşa uşor. Majoritatea cetăţenilor României fiind încă marcaţi de metehnele comuniste – ultimul mare exponent fiind chiar Traian Băsescu -, iar cât despre credinţa în Dumnezeu e şi mai greu de spus câţi dintre noi am scăpat de păgubosul ateism!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here