Ca la noi, la nimeni – Valoarea solidarității, valoarea constrângerilor!

693
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „La o nenorocire comună, oamenii sunt mai solidari decât la o bucurie comună.” – Valeriu Butulescu, Din Stepa memoriei

Iată că și parlamentarii sunt puși în situația de a-și da mâna spre a lua măsuri radicale pentru a lupta împreună contra COVID-19. Deși exista un proiect de lege, depus de PSD, pentru impozitarea pensiilor speciale, blocat până acum, se ivește șansa ca în maximum o săptămână să apară o asemenea posibilitate.
În sfârșit, partidul aflat la guvernare a anunțat că vrea impozitarea pensiilor speciale și a depus, miercuri, un amendament la OUG nr. 29/2020! Este foarte important ca el să aibă susținere! Votul în Camera Deputaților va fi săptămâna aceasta. Iar senatorul PSD Mihai Fifor a zis că el va vota cu două mâini.
Prevederile amendamentului sunt similare, cum spuneam, cu ale unui proiect de lege introdus de PSD și pierdut pe drum, prin blocare, anul trecut.
Prin amendament sunt impozitate pensiile care nu respectă contributivitatea, iar banii la buget vor fi folosiți în lupta anti-COVID-19. Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem atâta nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge în achiziții medicale și susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia de coronavirus.
REVENIRE LA UN PROIECT AL PSD! Propunerea vizează impozitarea cu: – 10% a pensiilor speciale între 2000-4000 de lei; – 60% a pensiilor speciale între 4000-7000 de lei; – 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 de lei.
PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, cu care nu a fost de acord pe când o propusese PSD, motivând starea de urgență și pentru a nu intra în conflict constituțional cu CCR, care interzice eliminarea totală a acestui tip de privilegiu.
Nu intră în categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.
MĂSURI DRASTICE. Tot miercuri, președintele Klaus Werner Iohannis a avut o întâlnire la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul Orban Ludovic și alți câțiva miniștrii.
După ședință, președintele Iohannis a îndemnat la respectarea legilor și măsurilor impuse prin Ordonanțe Militare de către ministrul de Interne, Marcel Vela, iar ministrul Sănătății prin ordine de ministru. Majoritatea românilor respectă legile țării și măsurile impuse în starea de urgență, iar autoritățile statului vor înăspri controalele și vor aplica amenzi drastice.
ARAFAT, PE VAL ÎN UE! Dr. Raed Arafat dă marea lovitură! Ce va face el în situație de criză? Zeci de milioane sau chiar sute de milioane de euro de la UE sunt în joc, conform unor surse.
Astfel, România este una dintre țările care s-au oferit gazdă a rezervelor europene. În consecință, țara noastră trebuie să facă achiziții publice pentru toate țările membre UE! Este vorba despre sume alocate de UE, de gestionarea cărora se va ocupa secretarul de stat din MAI, Dr. Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Așa cum a declarat pentru ziarul Libertatea, europarlamentarul român Nicu Ștefănuță, care a discutat, miercuri, cu Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.
„Toate echipamentele medicale vor fi suportate din bani europeni. Cota României va crește de la 50 de milioane de euro, cât era, inițial, prevăzut. Noile calcule vor fi făcute chiar în aceste zile”, a mai declarat europarlamentarul român.
ION PREDOȘANU

1 COMENTARIU

  1. 1-Iohannis „indeamna la respectarea legilor”,el fiind dovedit de instanta ca si-a „insusit” macar o casa prin fals,fara sa fie pedepsit de „lege”,,ce sa mai vorbim de Constitutie de care si-a batut joc in ultimul hal,de multe ori!!! 2-Facem pariu ca „exceptati” de la impozitare,va fi tot sistemul represiv-„securici”, „magistrati”-suntem singura tara din lume in care „procurorii” ,multi facuti la”apelul de seara”,provenind din militieni,profesori de sport,etc.,sunt considerati „magistrati !”,parlamentari,guvernanti,probabil chiar si primari,diplomati,etc.! 3-Cat despre Arafat,daca nu exploda epidemia,Iohaniss si premierul(provenit din randul somerilor!),aduceti-va aminte ca erau morti-copti sa il schimbe,ba chiar sa il aresteze,asa cum facusera cu doctorul Beurean,o somitate la nivel european,Oprescu,Bradiceanu,etc. si ii aveau pe radar pe marii profesori Sinescu,Irinel Popescu,etc.,in schimb „‘medaliind” pe cel de la Suceava,apropos,stie cineva de ce Flutur si „managerul”de acolo,nu sunt arestati si inchisi pentru genocid?! 4-Cred ca tot de genocid pot fi acuzati si intregul PDL,ei isi zic acm,pentru prosti si sunt foarte,foarte multi,PNL(vezi la Gorj,Vilceanu,Pecingina,etc.-ce mai,urmasi ai Bratienilor!!!) si intregul USR,pentru diversiunea cu „diaspora”,care ne-au nenorocit si ne vor mai nenorocii si carora le-au dat drept de vot 3 zile,pe cand prostii care au ramas in tara si au platit taxe si imozite ,au doar o zi!Aia care faceau scandal pe la sectiile de votare de la Milano,Roma,Londra,etc. ne-au si ne vor procopsi!Sa ne intelegem,adevarata diapora-10-15%,care lucreaza legal in strainatate,merita tot respectul,aia nu vin,pentru ca sunt asigurati si respecta legile tarilor in care stau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here